Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚαραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Καραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια

Όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Την αναστολή λειτουργίας, από την Τετάρτη, όλων των εμπορικών καταστημάτων, πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και άλλων καταστημάτων που ανήκουν στην εφοδιαστική αλυσίδα (φούρνοι, συνεργεία, περίπτερα κ.ο.κ.), την αναστολή του μέτρου του δακτυλίου έως το τέλος Μαρτίου και καραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κα Αριστοτελία Πελώνη, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η κα Πελώνη σημείωσε ότι “τα σουπερ μάρκετ – φαρμακεία δε θα κλείσουν. Δεν κλείνουν ακόμη τράπεζες ούτε πρατήρια”.

Η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει καταγραφή αποθεμάτων για την επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό υποχρεούνται να υποβάλουν εντός δυο ημερών στοιχεία αποθεμάτων. Η μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης θα επιφέρει διοικητικά πρόστιμα από 1.000 έως 100.000 ευρώ.

Δίνεται ακόμα η δυνατότητα επίταξης, με διάρκεια έως 6 μηνών κινητών αναλώσιμων και μη που ανήκουν σε ιδιώτες και εμπίπτουν στην έννοια των μεσών ατομικής προστασίας, των φάρμακων και του ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024