Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΚλείσιμο των συνόρων της ΕΕ για 30 μέρες ζητά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ευρωπαϊκή Ένωση

Κλείσιμο των συνόρων της ΕΕ για 30 μέρες ζητά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Από τους περιορισμούς αυτούς θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι χωρών μελών της ΕΕ, τα μέλη των οικογενειών των Ευρωπαίων πολιτών, οι διπλωμάτες, οι γιατροί και οι ερευνητές που εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού COVID-19.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen πρότεινε χθες να επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση στους αλλοδαπούς που θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διάστημα 30 ημερών.

“Όσο λιγότερα τα ταξίδια, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Κατά συνέπεια (…) προτείνω στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να εισάγουμε προσωρινούς περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια στην ΕΕ» ανέφερε η ντερ Λάιεν. “Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν για περίοδο 30 ημερών, αλλά μπορούμε να την παρατείνουμε αν είναι αναγκαίο”, πρόσθεσε.

Από τους περιορισμούς αυτούς θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι χωρών μελών της ΕΕ, τα μέλη των οικογενειών των Ευρωπαίων πολιτών, οι διπλωμάτες, οι γιατροί και οι ερευνητές που εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Σϋμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι η Ευρώπη σχεδιάζει να απαγορεύσει στους αλλοδαπούς πολίτες να μπαίνουν στη ζώνη Schengen, η οποία αποτελείται από 22 χώρες μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Η Βρετανία και η Ιρλανδία δεν είναι μέλη της. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν σήμερα οι ηγέτες των χωρών μελών με αντικείμενο την πανδημία.

“Η ιδέα αυτή συζητείται με σκοπό να αποφύγουμε να επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο τα συστήματα υγείας. Αναμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ την Τρίτη, αν θα συμφωνήσουν και οι χώρες της Σένγκεν εκτός ΕΕ, αν θα συντονιστούμε με τη Βρετανία και την Ιρλανδία”, είπε η μία από τις πηγές.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024