Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο ιταλικό κράτος αναλαμβάνει την Alitalia στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό
Αεροπορικές εταιρείες

Το ιταλικό κράτος αναλαμβάνει την Alitalia στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό

Το υπουργικό συμβούλιο προβλέπει τη σύσταση μιας νέας εταιρείας, που θα ελέγχεται πλήρως από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ή η οποία θα ελέγχεται από μια εταιρεία με, ακόμη και έμμεση, πλειοψηφική δημόσια συμμετοχή.

Η ιταλική κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της Alitalia, καθώς η επιδημία του κορανοϊού την αναγκάζει να εγκαταλείψει τα σχέδια για να βρει έναν αγοραστή για τον “ασθενή” εθνικό μεταφορέα, αναφέρει η εφημερίδα “Il Messaggero” την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με το σχέδιο, που βρίσκεται ήδη σε “προχωρημένο στάδιο”, η κυβέρνηση θα αναλάβει τον έλεγχο τόσο των αεροπορικών όσο και των χερσαίων επιχειρήσεων της Alitalia.

Η ιταλική κυβέρνηση είχε προηγουμένως ορίσει προθεσμία την 31η Μαΐου για την ολοκλήρωση της πώλησης της ζημιογόνου αεροπορικής εταιρείας, ενώ οι δυνητικοί επενδυτές ζήτησαν να υποβάλουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Μια πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η Alitalia, η οποία αγωνίζεται να ορθοποδίσει εδώ και χρόνια, χάνει μετρητά, παρά μια επιπλέον εισφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ από το ιταλικό κράτος στις αρχές του χρόνου.

Η Alitalia δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Η υπουργός Μεταφορών Paola De Micheli δήλωσε ότι αυτό το μήνα η κυβέρνηση θέλησε να επιταχύνει τη διαδικασία πώλησης μετά την εξάπλωση του ιού, η οποία οδήγησε σε κατάρρευση της εναέριας κυκλοφορίας.

Καθώς η κρίση έχει επιδεινωθεί, ο κλάδος των αεροπορικών μεταφορών έχει πληγεί σκληρά σε ολόκληρο τον κόσμο, πιέζοντας τη Ρώμη να αλλάξει τα σχέδιά της για την Alitalia, δήλωσε η “Il Messaggero”.

Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών στην αγορά, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απίθανο να αντιταχθεί σε μια κρατική παρέμβαση στον αερομεταφορέα, ο οποίος απασχολεί σήμερα 11.000 άτομα, σύμφωνα με την έκθεση.

Σε ξεχωριστή έκθεση, η εφημερίδα “La Repubblica” αναφέρει την Κυριακή ότι η Ρώμη σχεδιάζει μια άμεση παρέμβαση-τόνωση υπέρ του τομέα των αεροπορικών μεταφορών, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ακολουθούμενη από άλλα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα βοηθούσαν στην εθνικοποίηση της Alitalia.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024