Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οργανισμοί

ΠΟΤ: Μείνετε στο σπίτι - αλλά ταξιδέψτε αύριο!

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 March 2020, 16:18

Λειτουργώντας υπεύθυνα και μένοντας σπίτι σήμερα θα μπορούμε να ταξιδέψουμε αύριο, μια διαδικασία που θα μπορέσει να φέρει παγκόσμια ανάπτυξη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού συνεργάζεται στενά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μαζί χαράσσουν στρατηγική.


Καθώς η κατάσταση με τον κορονοϊό COVID-19 εξελίσσεται, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) παρατηρεί ότι πλήρεις ή μερικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν - και ξεκινούν να εφαρμόζονται - σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται με γνώμονα τη δημόσια υγεία ως το κύριο μέλημα.

Αυτή η πανδημία επηρεάζει κάθε επίπεδο της κοινωνίας και υποστηρίζουμε όλους τους πληγέντες αυτή την περίοδο. Ο αντίκτυπος της πανδημίας στις ήδη επιβραδυνόμενες οικονομίες έχει καταστήσει τον τουρισμό ιδιαίτερα ευάλωτο, καθιστώντας τον τομέα που έχει πληγεί περισσότερο μέχρι σήμερα. Με το 80% του τομέα να αποτελείται από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εκατομμύρια μέσων διαβίωσης στον κόσμο παραμένουν ευάλωτα.

Zurab Pololikashvili: Βάζοντας τον άνθρωπο σε πρώτη μοίρα
Οι άνθρωποι και η ευημερία τους πρέπει να έρχονται πρώτα! Ο ΠΟΤ συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) για το θέμα του ιού COVID-19. Μετά από συνάντηση υψηλού επιπέδου στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη (10 Μαρτίου), υπογραμμίζουμε από κοινού τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας και της ισχυρής ηγεσίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Αυτή είναι μια κοινή πρόκληση και όλοι πρέπει να είναι μέρος της λύσης. Οποιοσδήποτε ταξιδεύει, είτε πρόκειται για ζωτικές ανθρωπιστικές αποστολές, για βασικές επιχειρήσεις είτε για να διατηρήσει τη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού, έχει καθήκον να φροντίζει τον εαυτό του και τους άλλους. Δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες και εξαιρέσεις, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με τις ευθύνες τους. Εάν ταξιδεύετε, μείνετε ασφαλείς και ακολουθείτε τις υπάρχουσες απλές αλλά αποτελεσματικές οδηγίες.

Λειτουργίες UNWTO
Ο ΠΟΤ έχει εφαρμόσει πρωτόκολλα δημόσιας υγείας βασισμένα στις συστάσεις του ΠΟΥ και παρακολουθούμε στενά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ισπανίας, η χώρα της βάσης μας. Όλες οι εκδηλώσεις του ΠΟΤ προγραμματισμένες μέχρι τις 30 Απριλίου έχουν ανασταλεί και θα ανανεωθούν με βάση τις πιο πρόσφατες συστάσεις των ειδικών.

Με την κοινωνική μας ευθύνη και τη φροντίδα για την ασφάλεια και την ευημερία των οικογενειών τους, το προσωπικό του ΠΟΤ θα εργάζεται από το σπίτι μέχρι το τέλος Μαρτίου και θα παραμείνουμε πλήρως λειτουργικοί κατά τη διάρκεια αυτών των εξαιρετικών περιόδων.

Μείνετε στο σπίτι - αλλά ταξιδέψτε αύριο!

Ο τουρισμός με τη μοναδικότητά του θα οδηγήσει στη μελλοντική ανάκαμψη. Ο τομέας μας θα παράσχει τις θέσεις εργασίας που χρειάζονται οι άνθρωποι για να αναπηδήσουν και να οδηγηθούν στην οικονομική ανάπτυξη που θα βοηθήσει ολόκληρες κοινότητες και χώρες να ανακάμψουν.

Αλλά προς το παρόν, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να έτοιμοι.

Μένοντας σπίτι σήμερα, μπορούμε να ταξιδέψουμε αύριο. Και τα αύριο, τα ταξίδια θα υποστηρίξουν τις θέσεις εργασίας, θα γιορτάσουν τον πολιτισμό και θα προωθήσουν τη διεθνή φιλία και κατανόηση.

Το μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΠΟΤ, Zurab Pololikashvili


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top