Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

Άμεση αναστολή λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων ζητά η 'ΚΥΚΛΟΣ' λόγω COVID-19

Τατιάνα Ρόκου - 18 Μάρτιος 2020, 13:59

Προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων 'ΚΥΚΛΟΣ', για τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID 19.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ” εστειλε επιστολή προς τα Υπουργεία Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Εργασίας και Υγείας, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, άμεση αναστολή λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων, 6μηνιαία αναστολή καταβολής των φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων των τουριστικών καταλυμάτων και κατάργηση του φόρου διαμονής.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Σας υποβάλλουμε τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”, για τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID 19.

1. Άμεση αναστολή λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Τα σπίτια αυτά δεν ελέγχονται υγειονομικά και δεν μπορεί να θεωρηθούν ασφαλή για τους επισκέπτες / τουρίστες /πελάτες. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν έξοδα πάγια, μισθοδοσίας, ασφαλιστικές εισφορές, αποπληρωμές δανείων κ.λπ. Με την δραματική μείωση των πελατών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι νόμιμες επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, πρέπει να προστατευτούν από τη πολιτεία, προτού καταρρεύσουν οικονομικά.
2. Αναστολή καταβολής, για 6 μήνες, των φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων των τουριστικών καταλυμάτων.
3. Για τη διατήρηση και την επαναπρόσληψη του προσωπικού των τουριστικών καταλυμάτων, να δοθεί επιχορήγηση που να καλύπτει κατά 100% τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι το τέλος της κρίσης.
4. Μείωση στο 50%, της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος των τουριστικών καταλυμάτων.
5. Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή, στο 6%.

6. Κατάργηση του φόρου διαμονής.

Με εκτίμηση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ‘ΚΥΚΛΟΣ’

Αντώνης Καρατάσος”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top