Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤο Royal Senses Resort ανοίγει τον Ιούνιο του 2020 στον Πάνορμο Κρήτης
Ξενοδοχεία

Το Royal Senses Resort ανοίγει τον Ιούνιο του 2020 στον Πάνορμο Κρήτης

Κτισμένο δίπλα στο παραθαλάσσιο, πρόσφατα ανακαινισμένο 'αδελφό' ξενοδοχείο Royal Blue, το Royal Senses διαθέτει 179 σουίτες και βίλες, συνδεδεμένες με το φυσικό τοπίο.

To Royal Senses Resort & Spa, η νέα πρόταση της Troulis Royal Collection, συνδυάζει, συμφωνα με τη διεύθυνσή του, διαχρονικότητα της κρητικής φιλοξενίας με τις νέες τάσεις της αρχιτεκτονικής και βρίσκεται σε λόφο πάνω από τις ακτές που “βρέχουν” το χωριό του Πανόρμου στην Κρήτη.

Κτισμένο δίπλα στο παραθαλάσσιο, πρόσφατα ανακαινισμένο “αδελφό” ξενοδοχείο Royal Blue, το Royal Senses συνδυάζει την κληρονομιά της Κρήτης με μια κοσμοπολίτικη αύρα. Η φιλοσοφία αυτή να αντικατοπτρίζεται στις 179 σουίτες και βίλες, συνδεδεμένες με το φυσικό τοπίο. Οι επιλογές διαμονής ξεκινούν από δωμάτια 35 τ.μ., που με την ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και τα φυσικά υλικά στη διακόσμηση δημιουργούν την αίσθηση ενός ιδιωτικού ορμίσκου, και φτάνουν μέχρι τις υπερπολυτελείς βίλες των 200 τ.μ. Με ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης, οργανικά σμιλεμένες από το βράχο που δεσπόζει γύρω από την περιοχή, οι βίλες αυτές αποτελούν ιδανικές λύσεις για μεγάλες οικογένειες ή γκρουπ φίλων.

Το στοιχείο του νερού βρίσκεται παντού, τόσο με τις τέσσερις μεγάλες κοινόχρηστες πισίνες όσο και με τις 74 ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης, με κομψές ξαπλώστρες και καμπάνες.


The Royal Senses Resort, Luxury Double Private Pool Terrace.

Για τους Ζαχαρία, Κώστα και Μανώλη Τρούλη, συνιδιοκτήτες της Troulis Royal Collection, το project αυτό αποτελεί ένα φόρο τιμής στην Κρήτη. “Έχουμε απόλυτη αφοσίωση στο νησί, τους ανθρώπους και την πλούσια ιστορία του τόπου μας. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες του ξενοδοχείου να ανακαλύψουν όλες τις διαφορετικές πλευρές της κρητικής ταυτότητας και να γίνουμε ένας φορέας της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και του λαμπρού μέλλοντος του νησιού”.

Η ανάδειξη του φυσικού τοπίου έπαιξε τον πλέον σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική και την design προσέγγιση του όλου project. “H ακατέργαστη ομορφιά του τοπίου δημιουργεί μια μοναδική αντίθεση με τις καθαρές, αφαιρετικές γραμμές των κτιρίων. Όλο το resort έχει σχεδιαστεί και χτιστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να εξασφαλίζει ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, όπου κι αν βρίσκεσαι” λένε οι κ.κ. Νίκος Πέππας και Κατερίνα Τσιολάκη των Peppas N Architects σχετικά με το έργο.


The Royal Senses Resort, Lobby Bar.

Οι εσωτερικοί χώροι σχεδιάστηκαν από τους βραβευμένους HBA/Hirsch Bedner Associates, ένα από μεγαλύτερα hospitality design γραφεία στον κόσμο, και την κα Κωνσταντίνα Τσουτσίκου, ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Studio Lost, ένα high concept αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα το Λονδίνο και αποτελεί το πρώτο έργο και των δύο αυτών εταιρειών σε ελληνικό έδαφος.

“Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν προορισμό που να αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τον επισκέπτη όσο και για τις τοπικές κοινότητες” λέει η κα Τσουτσίκου, που συνεργάστηκε στενά με ντόπιους τεχνίτες. “Σκοπός μας ήταν το τελικό αποτέλεσμα να αποτελεί μια σύμπραξη διαφορετικών στοιχείων με έμφαση στην εντοπιότητα. Δημιουργήσαμε χειροποίητα έπιπλα, δώσαμε νέα ζωή σε vintage αντικείμενα και διαλέξαμε έργα τέχνης που καθρεφτίζουν το πλούσιο ταλέντο και τις χαρακτηριστικές τεχνοτροπίες της περιοχής”.

Γήινοι τόνοι και ιδιαίτερες υφές στο εσωτερικό των δωματίων, φέρνουν στο προσκήνιο τις λεπτομέρειες από ξύλο και τα χειροποίητα έπιπλα από ντόπιους τεχνίτες (συχνά τρίτης γενιάς, πολλοί από τους οποίους ειδικεύονται στη δημιουργία παραδοσιακών ψαρόβαρκων). Επιπλέον, αρκετά διακοσμητικά στοιχεία όπως τα μαξιλάρια σε παραδοσιακά μοτίβα έχουν υφανθεί στο
χέρι από τον τοπικό σύλλογο γυναικών υφαντουργών. Τρισδιάστατες τεχνοτροπίες και διακριτικά πάνελ στους τοίχους αφήνουν τα παραδοσιακά κρητικά patterns να κλέψουν τις εντυπώσεις, ενώ η αντίθεση ανάμεσα στις τραχιές και τις λείες επιφάνειες θυμίζει κάτι από τον αδάμαστο χαρακτήρα του νησιού. Ακόμη, σκοτεινά μεταλλικά φινιρίσματα και δυναμικές λεπτομέρειες όπως τα δερμάτινα χερούλια σε πόρτες και έπιπλα, προσδίδουν ένα επιπλέον βάθος στο συνολικό αποτέλεσμα.

Στο Royal Senses οι επισκέπτες καλούνται να γίνουν ένα με την περιοχή και τους ανθρώπους, ενώ μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα μεταξύ των δυο resort. Έτσι, η ιδιωτική παραλία και μαρίνα του Royal Blue σε συνδυασμό με την επιβλητική θέα από το λόφο του Royal Senses, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο “οικοσύστημα” χαλάρωσης, ιδανικό για εξερεύνηση.

Η ανάδειξη των τοπικών γεύσεων είναι υψίστης σημασίας. Τα τρία εστιατόρια (δύο εκ των οποίων προσφέρουν a la carte μενού) και τα διάφορα pop-up food bars στο Marketplace, τιμούν ποικιλοτρόπως την πλούσια γαστρονομική παράδοση του νησιού, ενώ υπάρχουν και τέσσερα μπαρ.

Στη Φάρμα οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ντόπια βότανα και μαζεύουν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά. Όσο για το Marketplace, μια ιδιαίτερη “αγορά”, οι προσεκτικά επιλεγμένες συλλογές από μικρούς παραγωγούς και τα αντικείμενα από ντόπιους τεχνίτες “παντρεύουν” την παράδοση με μια σύγχρονη shopping εμπειρία. Τέλος, το activity spa, με θερμαινόμενη πισίνα και ατμοσφαιρικό φωτισμό, προσφέρει θεραπείες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά κρητικά βοτανα, αφήνοντας τους καλεσμένους να ακτινοβολούν ηρεμία και χαλάρωση.

Το χωριό του Πανόρμου είναι ιδανικό για όσους θέλουν να εξερευνήσουν και τις δύο πλευρές του νησιού, καθώς απέχει λιγότερο από 20 λεπτά από το Ρέθυμνο και περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από τα Χανιά και το Ηράκλειο. Το ίδιο το χωριό, με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τη μεσαιωνική εκκλησία και την εκπληκτική θέα από το φάρο, αποτελεί must για όσους αποζητούν μια αυθεντική εμπειρία Κρήτης, μακριά από τα πολύβουα πλήθη.

Τα ξενοδοχεία της Troulis Royal Collection διευθύνουν οι γιοι του ιδρυτή, Γιώργου Τρούλη και συνιδιοκτήτες της εταιρείας, Ζαχαρίας, Κώστας και Μανώλης, με πρωταρχικό στόχο τους να μεταμορφώσουν το Πάνορμο σε έναν σύγχρονο προορισμό για απαιτητικούς επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024