Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Eπίσπευση της Συνόδου Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ ζητά ο Χ. Θεοχάρης

Τατιάνα Ρόκου - 18 Μάρτιος 2020, 14:14

Ο κ. Θεοχάρης σε επιστολή του προτείνει οι υπουργοί Τουρισμού της ΕΕ να συζητήσουν και να προετοιμάσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για την επόμενη μέρα, ειδικά για τις χώρες που στηρίζουν μεγάλο μέρος του ΑΕΠ τους στον τουρισμό.


Την επίσπευση της Συνόδου Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ ζητά ο υπουργός Τουρισμoύ κ. Χάρης Θεοχάρης με επιστολή του προς τον Κροάτη ομόλογό  Gari Cappelli, οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου.

Η Σύνοδος ήταν αρχικώς προγραμματισμένη για τις 27-28 Απριλίου.

Ο κ. Θεοχάρης ζητά την επίσπευση της Συνόδου -για την οποία επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει με τηλεδιάσκεψη- προκειμένου να εξεταστεί άμεσα η κατάσταση στην τουριστική βιομηχανία και να συμφωνηθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, τα οποία  θα προωθηθούν προς συζήτηση και υιοθέτηση από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ.

Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης στην επιστολή του προτείνει οι υπουργοί Τουρισμού της ΕΕ να συζητήσουν και να προετοιμάσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για την επόμενη μέρα, ειδικά για τις χώρες που στηρίζουν μεγάλο μέρος του ΑΕΠ τους στον τουρισμό.     

Σημειώνεται τέλος ότι ο Έλληνας υπουργός θα συμμετέχει αύριο  σε τηλεδιάσκεψη που οργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) των Ηνωμένων Εθνών με την ιδιότητά του προέδρου της Επιτροπής του ΠΟΤ για την Ευρώπη.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι μια πρώτη αποτίμηση και διαχείριση της κρίσης, όπως αυτή διαμορφώνεται για τον τουρισμό στην παρούσα φάση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top