Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Θετικά τα μέτρα της Κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων λέει ο ΣΕΤΕ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 March 2020, 15:01

'Χρειάζεται εξειδίκευση και σίγουρα και επιπλέον μέτρα, σε επόμενο στάδιο ανάλογα και με την εξέλιξη της κατάστασης', επισημαίνει ο κ. Γιάννης Ρέτσος.


Σε δήλωσή του και σε συνέχεια των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, τονίζει:

”Η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή, βιώνει τα αποτελέσματα ενός μεγάλου, πρωτοφανούς ασύμμετρου πολέμου.

Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της ιστορικής συγκυρίας. Κλυδωνίζεται στα θεμέλιά του, οφείλει όμως να δίνει όχι μόνο τη μάχη της επιβίωσης, αλλά να προετοιμάζεται από τώρα για την επόμενη ημέρα και την άμεση επανεκκίνηση.

Οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, για τη γρήγορη ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας.

Με αυτήν τη στρατηγική επιλογή, τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση, κρίνονται θετικά, δίνοντας μια πρώτη σημαντική ελπίδα.

Τώρα, με μεθοδικότητα και ψυχραιμία, χρειάζεται εξειδίκευση και σίγουρα και επιπλέον μέτρα, σε επόμενο στάδιο ανάλογα και με την εξέλιξη της κατάστασης.

Το σχέδιο, γράφεται μέρα με τη μέρα.

Με ατομική ευθύνη και συμμόρφωση, με συλλογική συνείδηση και αλληλεγγύη, όλοι μαζί, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, θα τα καταφέρουμε. Να γίνουμε και πάλι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης του νέου κύκλου που ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει”.

Ο ΣΕΤΕ, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, έχει δημιουργήσει μια ειδική ενότητα στο site sete.gr.

”Ο ρόλος του ΣΕΤΕ δεν είναι να ερμηνεύει τη νομοθεσία και παραμένει συμβουλευτικός, παρ’όλα αυτά συγκεντρώνουμε από όλες τις διαθέσιμες πηγές τη σχετική πληροφορία, την επεξεργαζόμαστε και θα καταθέτουμε τις απόψεις μας στα ερωτήματα που λαμβάνουμε από τις επιχειρήσεις και το κοινό. Συγκεκριμένα, στο link https://sete.gr/el/kentro-typou/covid-19-enimerosi/news-repository/2020/covid-19-suhnes-erotiseis-apantiseis/ θα δείτε το υλικό Q+A που έχει αναρτηθει. Θα επικαιροποιούμε τακτικά το περιεχόμενο με οτιδήποτε νεότερο. Τυχόν επιπλέον ερωτήματα, μπορείτε να τα απευθύνετε στο info@sete.gr και στο gatsou@sete.gr.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top