Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

WTAAA: Τα τουριστικά γραφεία πρέπει να λάβουν σαφή οικονομική στήριξη σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο

Τατιάνα Ρόκου - 18 Μάρτιος 2020, 16:25

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, αν και είναι κατανοητό ότι είναι αναγκαίοι αυτή τη χρονική στιγμή, πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπερβαίνουν το απαιτούμενο μέτρο για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού, προκαλώντας έτσι υπερβολικές μειώσεις στις διεθνείς μετακινήσεις, που βρίσκονται σήμερα στο χαμηλότερο σημείο όλων των εποχών.


Η ECTAA έστειλε σήμερα και στην HATTA την ακόλουθη ενημέρωση, που εξέδωσε η Παγκόσμια Ένωση Συνδέσμων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (World Travel Agents Associations Alliance - WTAAA):

Για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, η ασφάλεια του ταξιδιώτη, των επισκεπτών και των εργαζομένων είναι υψίστης σημασίας. Η Παγκόσμια Ένωση Συνδέσμων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (World Travel Agents Associations Alliance - WTAAA), η οποία εκπροσωπεί 67 χώρες και αγορές σε όλο τον κόσμο και είναι η παγκόσμια φωνή της κοινότητας των τουριστικών γραφείων, υποστηρίζει πλήρως τα καλοπροαίρετα διεθνή επιστημονικά ιδρύματα, καθώς συνεργάζονται στενά με όλες τις χώρες που επλήγησαν από την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Ο “λόγος ύπαρξης” για τα τουριστικά γραφεία και τους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών παντού στον κόσμο είναι να διευκολύνουν τον αξιόπιστο και με προστιθέμενη αξία προγραμματισμό επαγγελματικών ταξιδιών και ταξιδιών αναψυχής για τους ταξιδιώτες παγκοσμίως. Ενώ οι συνολικές επιπτώσεις της επιδημίας του COVID-19 δεν μπορούν ακόμη να αξιολογηθούν, οι ζημίες στην ταξιδιωτική βιομηχανία είναι ήδη τεράστιες. Από όλα τα μέρη του κόσμου συνεχίζουν να έρχονται σωρηδόν ανησυχητικές αναφορές: τα επαγγελματικά ταξίδια και τα ταξίδια αναψυχής είναι σε αναμονή, οι θέσεις εργασίας διακυβεύονται, το μέλλον φαίνεται ζοφερό.

Ο Mark Meader, πρόεδρος της WTAAA, σημειώνει: “Η βιομηχανία μας έχει επίγνωση μιας κατευθυντήριας αρχής, που προηγήθηκε κατά πολύ της τρέχουσας ολέθριας εξέλιξης για τη δημόσια υγεία: χωρίς ασφάλεια, σιγουριά και εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών δεν μπορεί να υπάρξει ταξίδι. Αυτή η ασφάλεια και η σιγουριά πρέπει να βασίζονται σε ορθολογικές και βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα αποφάσεις, που θα επιτρέψουν στα κάθε είδους ταξίδια να ανακάμψουν γρήγορα με έναν λογικό και ασφαλή τρόπο”.

Ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια και τα ταξίδια αναψυχής πλήττονται σοβαρά σήμερα, αν δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, και τα δύο βρίσκονται σε ιδανική θέση για να αποτελέσουν και πάλι έναν πρωταρχικό παράγοντα για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Ωστόσο, η κοινότητα των τουριστικών γραφείων βρίσκεται στη μέση μιας κρίσης ρευστότητας που δεν είχε βιώσει ποτέ πριν. Χωρίς μετρητά, τα τουριστικά γραφεία βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Ο κ. Meader συνεχίζει λέγοντας: “Η κοινότητα των τουριστικών γραφείων - εκείνων που αξιόπιστα καθιστούν δυνατά τα ταξίδια - πρέπει τώρα να λάβει σαφή χρηματοοικονομική και οικονομική στήριξη σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, για την ανάκαμψη όχι μόνο του ταξιδιωτικού τομέα, αλλά και των οικονομιών σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Η WTAAA και οι Σύνδεσμοι μέλη της παραμένουν σταθεροί στη δέσμευσή τους για ασφαλή ταξίδια για όλους και η παγκόσμια κοινότητα των τουριστικών γραφείων μπορεί να βασίζεται επάνω τους για να χρησιμεύσουν ως σύμβουλοί τους σε κάθε βήμα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top