Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βίζα

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις υπηρεσίες βίζα διεθνώς λόγω κορωνοϊού

Τατιάνα Ρόκου - 19 Μάρτιος 2020, 09:46

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δε διευκρίνισε σε ποιες ή πόσες χώρες αναστέλλουν τις υπηρεσίες τους, αλλά πολλές πρεσβείες και προξενεία ανακοίνωσαν ήδη στις ιστοσελίδες τους ότι είτε σταματούν είτε μειώνουν σημαντικά την παροχή υπηρεσιών.


Οι ΗΠΑ ανέστειλαν από χθες Τετάρτη 18 Μαρτίου όλες τις τακτικές υπηρεσίες χορήγησης θεωρήσεων για μεταναστευτικούς και μη σκοπούς, στις περισσότερες χώρες στον κόσμο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το State Department.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δε διευκρίνισε σε ποιες ή πόσες χώρες αναστέλλουν τις υπηρεσίες τους, αλλά πολλές πρεσβείες και προξενεία ανακοίωσαν ήδη στις ιστοσελίδες τους ότι είτε σταματούν είτε μειώνουν σημαντικά την παροχή υπηρεσιών.

Σημείωσε πως οι αμερικανικές αποστολές στο εξωτερικό θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες για βίζα έκτακτης ανάγκης, “όσο επιτρέπουν τα μέσα” και πως οι υπηρεσίες στους Αμερικανούς υπηκόους θα παραμείνουν διαθέσιμες. Οι αποστολές θα επιστρέψουν στις τακτικές υπηρεσίες βίζας το ταχύτερο δυνατό, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, χωρίς να αναφέρει ημερομηνία.

Πιο συγκεκριμένα, τα ραντεβού για χορήγηση βίζα θα ακυρωθούν για ενδιαφερόμενους από χώρες με ταξιδιωτική οδηγία της κλίμακας 2, 3 ή 4. Χώρες σε αυτές τις κατηγορίες είναι οι Ην. Βασίλειο, Γερμανία, Κίνα, Ισραήλ, Ν. Κορέα, Ιταλία, Ιαπωνία, Γαλλία, Ισπανία, Ουκρανία, Ρωσία, Ινδία, Δανία, Τουρκία και Βραζιλία.

Το πρόγραμα “visa waiver”, που επιτρέπει σε πολίτες να επισκεφθούν τις ΗΠΑ για τουρισμό ή δουλειά για μια περίοδο 90 ημερών -ή λιγότερο- χωρίς βίζα, δε θα επηρεαστεί.

Το 2019, οι ΗΠΑ εξέδωσαν συνολικά πάνω 9,2 εκα. θεωρήσεις παγκοσμίως.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top