Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟλυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο 2020: H G7 δεσμεύεται για την διεξαγωγή τους
Αθλητικός τουρισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο 2020: H G7 δεσμεύεται για την διεξαγωγή τους

Εσωτερική δημοσκόπηση έδειξε ότι οι περισσότεροι Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι Αγώνες πρέπει να αναβληθούν.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe δήλωσε ότι η G7 συμφώνησε να υποστηρίξει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με το εάν ένας από τους επτά ηγέτες συζήτησε τη δυνατότητα αναβολής. Στα σχόλιά του, όπως αναφέρει το Reuters, αναφέρθηκε για το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει σε πολλές χώρες την επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα σε αδιέξοδο και πανικό στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μια νέα εσωτερική δημοσκόπηση καέδειξε ότι οι περισσότεροι Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι Αγώνες πρέπει να αναβληθούν.

Σε βιντεοδιάσκεψη με τους άλλους ηγέτες της “ομάδας των 7”, για να συζητηθεί η πανδημία του COVID-19, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας τόνισε: “Κάνουμε ό, τι μπορούμε να προετοιμαστούμε για τους Αγώνες και θέλουμε να επιδιώξουμε μία ολοκληρωμένη διοργάνωση, ως απόδειξη ότι η ανθρωπότητα μπορεί να νικήσει τον νέο κορονοϊό”.

Ερμηνεύοντας τα σχόλια του Άμπε σε συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες αργότερα, η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων Seiko Hashimoto δήλωσε ότι μιλώντας για “ολοκληρωμένη” διοργάνωση αναφερόταν στην διεγαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, όπως είχε προγραμματιστεί, με τους θεατές παρόντες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας “Asahi“, το 63% των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ιαπωνία δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να αναβληθούν, ενώ το 23% δήλωσε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν όπως προβλέπεται. Μια παρόμοια δημοσκόπηση της “Kyodo News” έδειξε ότι σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι το Τόκιο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τη κορυφαία διοργάνωση, όπως είχε προγραμματιστεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024