Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Ο COVID-19 κλείνει ιστορικά ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Τατιάνα Ρόκου - 19 Μάρτιος 2020, 10:41

Ο κορωνοϊός είναι ήδη σε πορεία για να προκαλέσει περισσότερες ζημιές στην ξενοδοχειακή βιομηχανία από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και της ύφεσης λόγω Lehman Brothers το 2008, λένε οι ειδικοί.


Ορισμένες από τις μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες στη Νέα Υόρκη κατεβάζουν ρολά, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, εξαιτίας της επιδημίας του COVID-19, ζητώντας οικονομική βοήθεια από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.

Το New York Hilton Midtown στην 6η Λεωφόρο - το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης - θα κλείσει τα 1.929 δωμάτιά του επ‘αόριστον αύριο 20 Μαρτίου, σύμφωνα με πηγές. Εν τω μεταξύ, το πολυτελές ξενοδοχείο Baccarat στην West 53rd Street θα κλείσει κι αυτό στις 21 Μαρτίου - μαζί με πολλά άλλα καταλύματα της αμερικανικής μεγαλούπολης, σύμφωνα με τις πηγές.

Αυτές οι διακοπές λειτουργίας λόγω της επιδημίας του νέου κορωναϊού, τις οποίες οι πηγές της ξενοδοχειακής βιομηχανίας αποκαλούν “πρωτοφανείς”, οδήγησαν σε συνάντηση την περασμένη Τρίτη του Donald Trump και των επικεφαλής αρκετών μεγάλων ξενοδοχειακών εταιρειών. Στη συνάντηση, ο διευθύνων σύμβουλος της Hilton, Christopher Nassetta, δήλωσε στον Trump ότι η Hilton Worldwide σχεδιάζει να κλείσει ξενοδοχεία στις περισσότερες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, καθώς τα ποσοστά πληρότητας μειώνονται σε μονοψήφια νούμερα.

“Το Hilton υπάρχει στην αγορά για περίπου 100 χρόνια - δεν έκλεισαν ποτέ ούτε ένα ξενοδοχείο, εκτός αν επρόκειτο να κατεδαφιστεί ή να ανακατασκευαστεί”, δήλωσε ο Nassetta.

Τα στελέχη των Hyatt, Marriott, Best Western και μια σειρά άλλων θέλουν να συμπεριληφθούν στα σχέδια για ένα ομοσπονδιακό “πακέτο” οικονομκής ανακούφισης, υποστηρίζοντας ότι 1 στις 25 θέσεις εργασίας υποστηρίζεται άμεσα από τον ξενοδοχειακό κλάδο. “Περίπου 4 εκατ. θέσεις εργασίας συνολικά θα χαθούν τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε ο σύνδεσμος American Hotel & Lodging Association.

Ο κορωναϊός είναι ήδη σε πορεία για να προκαλέσει περισσότερες ζημιές στην ξενοδοχειακή βιομηχανία από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και της Μεγάλης ύφεσης, λένε οι ειδικοί. Τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων μετά την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 74% και κατά 79% μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, σύμφωνα με τον Sean Hennessey, πρόεδρο της συμβουλευτικής εταιρείας Lodging Advisors και καθηγητή Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top