Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και οικονομίας

Γ. Βρούτσης: 'Πλήγμα στο ΑΕΠ από τον κορωνοϊό λόγω τουρισμού'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Μάρτιος 2020, 12:28

'Το ΑΕΠ καθορίζει την πορεία και τη μεγέθυνσή του πολύ σημαντικά από τον τουρισμό. Δυστυχώς το 2020 λόγω της πανδημίας θα υποστεί ζημιά. Στο Νότιο Αιγαίο για παράδειγμα η σχέση του ΑΕΠ των τοπικών περιοχών με τον τουρισμό είναι 97%. Θα υποστεί πλήγμα φέτος και η ζημιά θα είναι μεγάλη'.


Στην παραδοχή ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα προκαλέσει μεγάλη βλάβη στο ΑΕΠ της χώρας λόγω και του πλήγματος που θα υποστεί ο τουρισμός, προχώρησε από τη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης δηλώνοντας, ωστόσο, αισιόδοξος ότι η ζημιά θα είναι αναστρέψιμη και επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων, αλλά και των εποχικών εργαζόμενων στον τουριστικό κλάδο.

“Πράγματι το ΑΕΠ καθορίζει την πορεία και τη μεγέθυνσή του πολύ σημαντικά από τον τουρισμό. Δυστυχώς το 2020 λόγω της πανδημίας θα υποστεί ζημιά. Στο Νότιο Αιγαίο για παράδειγμα η σχέση του ΑΕΠ των τοπικών περιοχών με τον τουρισμό είναι 97%. Θα υποστεί πλήγμα φέτος και η ζημιά θα είναι μεγάλη, αλλά πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την αισιοδοξία μας, ότι η βλάβη δεν θα είναι ανεπανόρθωτη. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και θα βγούμε νικητές”, σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο υπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε ότι σήμερα Πέμπτη ή το αργότερο αύριο θα υπογραφεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με τα μέτρα που εξήγγειλαν τα συναρμόδια υπουργεία αναφορικά με τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζόμενων και ανέργων, μεταξύ των οποίων είναι το έκτακτο επίδομα ύψους 800 ευρώ σε εργαζομένους επιχειρήσεων που έκλεισαν κατόπιν των κυβερνητικών αποφάσεων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, το μέτρο της ΠΝΠ για την παράταση δύο μηνών (έως 31 Μαΐου) στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας για όσους αυτό έληξε το α’ τρίμηνο του 2020, αφορά και στους εποχικούς εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού που θα προσλαμβάνονταν τους επόμενους μήνες με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα επιπλέον παράτασης εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο. Ο ίδιος μάλιστα, κατόπιν επισημάνσεων του κ. Βασίλη Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) ότι η ρύθμιση έχει σημαντικά κενά και δεν μεριμνά για όλες τις κατηγορίες ανέργων στον τουρισμό, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προώθησης νέας ρύθμισης που θα καταλαμβάνει και όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Δεκέμβριο καθώς και άλλες κατηγορίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top