Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Η Carnival προσφέρει πλοία της ως πλωτά νοσοκομεία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Μάρτιος 2020, 11:47

Η Carnival Corp. προσέφερε τη χρήση των πλοίων της ως προσωρινά νοσοκομεία για ασθενείς διαφόρων ασθενειών για να απελευθερωθεί χώρος σε χερσαία νοσοκομεία για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.


Σε συνεννόηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, ο πρόεδρος της Carnival Corp.Micky Arison δήλωσε ότι “θα διαθέσει πλοία της εταιρείας για να γίνουν πλωτά νοσοκομεία”, σύμφωνα με ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη διατάξει να αναπτυχθούν δύο ναυτικά νοσοκομειακά πλοία σε περιοχές που πλήττονται σκληρά από τον κορονοϊό. Ήδη δύο πλοία, το “USNS Comfort” έχει κατευθυνθεί προς το λιμάνι της Νέας Υόρκης και το “USNS New York” προς τη δυτική ακτή. Αν χρειαστεί λοιπόν, τα πλοία της Carnival θα μπορούσαν να συμπληρώσουν αυτές τις προσπάθειες.

“Εκτός από τα μεγάλα ιατρικά πλοία, αν χρειαστεί να έχουμε πλοία με πολλά δωμάτια, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, και στο Σαν Φρανσίσκο, ή σε άλλα διαφορετικά μέρη, θα έχουμε αρωγό την Carnival, και γι’αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Micky Arison. Αυτή είναι η Carnival Cruise Line!”, δήλωσε ο πρόεδρος.

Σε μια δήλωση λίγο αργότερα, η Carnival Corp. τόνισε ότι τα πλοία από τα πολλά εμπορικά σήματα της - συμπεριλαμβανομένων των Carnival Cruise Line, Holland America Line, Princess Cruises και P&O Cruises Australia - θα διατεθούν για να βοηθήσουν στην πιθανή έλλειψη χερσαίων κρεβατιών νοσοκομείων.

“Στο πλαίσιο της προσφοράς, θα ζητηθεί από τα ενδιαφερόμενα μέρη να καλύψουν μόνο τα βασικά έξοδα των εργασιών του πλοίου που θα βρίσκονται στο λιμάνι”, ανέφερε η εταιρεία.

“Αν χρειαστεί, τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να χρησιμοποιηθούν γρήγορα ως νοσοκομεία με έως και 1.000 νοσοκομειακά δωμάτια που μπορούν να θεραπεύσουν ασθενείς που πάσχουν από λιγότερο κρίσιμες καταστάσεις και ασθένειες, δηλ σε μη COVID-19 συνθήκες”, δήλωσε η Carnival Corp.

Τα προσωρινά νοσοκομειακά δωμάτια κρουαζιερόπλοιων μπορούν να μετατραπούν γρήγορα με στόχο να φιλοξενήσουν ασθενείς που θα μπορούσαν να παρακολουθούνται και με απομακρυσμένες συσκευές παρακολούθησης μέσω του δικτύου WiFi υψηλής ταχύτητας του πλοίου. Τα πλοία θα είναι σε θέση να παρέχουν δυνατότητες καρδιακής αναπνοής, κορεσμού οξυγόνου και παρακολούθησης βίντεο. Τα δωμάτια διαθέτουν μπάνιο, ιδιωτικό μπαλκόνι και δυνατότητες απομόνωσης, αν χρειαστεί.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα πλοία θα είναι σε θέση να παρέχουν έως και επτά μονάδες εντατικής θεραπείας, ΜΕΘ, στα ιατρικά τους κέντρα, με κεντρική καρδιακή παρακολούθηση, ανεμιστήρες και άλλα ιατρικά βοηθήματα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top