Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Δημιουργία Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Μάρτιος 2020, 15:44

Στην πρωτοβουλία θα συνδράμει και ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.


Σε διεθνή συντονιστική τηλεδιάσκεψη φορέων της τουριστικής βιομηχανίας συμμετείχε ο υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Zurab Pololikashvili  και είχε ως αντικείμενο τις συνέπειες στον κλάδο από τον COVID 19.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων: Ο δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Kitack Lim, γενικός γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας, η δρ. Fang Liu, γενική γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, η E. Reyes Maroto, υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, ο Alexandrede Juniac, γενικός διευθυντής της IATA, ο Adam Goldstein, διευθύνων σύμβουλος της CLIA (κρουαζιέρα) και η Angela Gittens, γενική διευθύντρια της ACI (αεροδρόμια).

Στην τοποθέτησή του ο υπουργός έθεσε ως κύρια προτεραιότητα την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού και ως πρώτο μέλημα αναφορικά με τον τουρισμό την αποζημίωση των εργαζομένων στον χώρο καθώς και την περαιτέρω επιμόρφωσή τους για να είναι  προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους, καθώς και η διατήρηση της ικανότητας να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να δημιουργηθεί Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ -πρωτοβουλία στην οποία θα συνδράμει και ο κ. Θεοχάρης με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της ευρωπαϊκής ομάδας- και να κρατήσουν ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας ενώ ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ θα αποστείλει εντός της ερχόμενης εβδομάδας έγγραφό εργασίας, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top