Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔιευκρινίσεις για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων
Ξενοδοχία

Διευκρινίσεις για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων

Με τη συνδρομή του ΞΕΕ θα καταρτιστεί λίστα με τα ξενοδοχεία ανά περιφερειακή ενότητα που θα μείνουν ανοιχτά, ώστε σε κάθε ενότητα να λειτουργούν τρία ξενοδοχεία.

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα έκλεισαν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που δεν έχουν πελάτες. Το Υπουργείο Τουρισμού επισημαίνει ότι, όσα έχουν πελάτες, παρατείνεται κατά μια εβδομάδα η αναστολή της λειτουργίας τους, ώστε οι πελάτες τους να μπορέσουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Μάλιστα, με υπουργική απόφαση θα ανακοινωθούν τα ξενοδοχεία που εξαιρούνται της αναστολής λειτουργίας και πρόκειται για ξενοδοχεία που εξυπηρετούν στρατιωτικούς, δυνάμεις της Frontex, εργαζόμενους σε δημόσια έργα και φιλοξενούν μετανάστες.

Στη συνέχεια με τη συνδρομή του ΞΕΕ θα καταρτιστεί λίστα με τα ξενοδοχεία ανά περιφερειακή ενότητα που θα μείνουν ανοιχτά, ώστε σε κάθε ενότητα να λειτουργούν τρία ξενοδοχεία.

Μία εβδομάδα παράταση λειτουργίας για τα ξενοδοχεία που διαμένουν εκπαιδευτικοί
Παράταση της λειτουργίας για μια εβδομάδα των ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν εκπαιδευτικοί σε νησιωτικές περιοχές αναμένεται να προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού, που θα εκδοθεί άμεσα.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ/ΜΠΕ που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η υφυπουργός, κα Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και τους κ.κ. Χάρη Θεοχάρη και Μάνο Κόνσολα, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της στέγασης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε νησιά και αναγκαστικά, λόγω της έλλειψης προσφοράς σε κατοικίες, διαμένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, το πρόβλημα εστιάζεται σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου και από το υπουργείο έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει μία χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πρόβλημα, ώστε μέσα στο διάστημα της μίας εβδομάδας να βρεθεί οριστική λύση για όλους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024