Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠερικοπές θέσεων εργασίας και εθελούσιες αιτήσεις εξόδου στην Kuoni
TOs

Περικοπές θέσεων εργασίας και εθελούσιες αιτήσεις εξόδου στην Kuoni

Το προσωπικό έχει κληθεί να δεχθεί εθελοντικά μέτρα περικοπής δαπανών και ανακοίνωσε μείωση των δαπανών μάρκετινγκ, ακύρωση υπαίθριων εκδηλώσεων και επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων μίσθωσης στα καταστήματά της.

Η Kuoni κατέστησε ως πλεονάζον προσωπικό 70 άτομα στα κεντρικά γραφεία και σε καταστήματα λιανικής λίγες ώρες μετά αφότου ζήτησε από όλους τους υπαλλήλους να δεχθούν περικοπές μισθών κατά 20% και άδειες άνευ αποδοχών. Ζήτησε επίσης από το προσωπικό να υποβάλουν αίτηση εθελουσίας εξόδου.

Εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι απώλειες ανέρχονται σε περίπου ένα άτομο για κάθε ένα από τα 48 καταστήματα της Kuoni, καθώς και κάποια άτομα από το γραφείο στο Dorking της Βρετανίας. Δήλωσε ακόμη ότι το προσωπικό που επηρεάστηκε είναι εκείνοι με λιγότερα από δύο χρόνια υπηρεσίας.

Ακόμη, η εταιρεία δήλωσε ότι το προσωπικό έχει κληθεί να δεχθεί εθελοντικά μέτρα περικοπής δαπανών και ανακοίνωσε μείωση των δαπανών μάρκετινγκ, ακύρωση υπαίθριων εκδηλώσεων και επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων μίσθωσης στα καταστήματά της.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Kuoni, Derek Jones, ο οποίος μείωσε το μισθό του κατά 30%, δήλωσε: “Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η υγεία και η ευημερία της ομάδας μας και θα αναλάβω κάθε δυνατή ενέργεια για να διασφαλίσω ότι αυτοί και οι οικογένειές τους είναι καλά προστατευμένο όσο το δυνατόν.

Λαμβάνουμε μέτρα για να ενθαρρύνουμε την εργασία στο σπίτι για το προσωπικό των κεντρικών γραφείων και έχουμε επίσης αλλάξει τις ρυθμίσεις για τα καταστήματα λιανικής, έτσι ώστε η ομάδα μας να είναι διαθέσιμη για να υποστηρίξει τους πελάτες και να κάνει κρατήσεις για αυτούς μέσω τηλεφώνου. Προς το παρόν περιορίζουμε την προσωπική επαφη, κλείνοντας έτσι την πόρτα σε όλα τα καταστήματα.

Ως διεθνής ταξιδιωτικός οργανισμός, διαπιστώσαμε την αργή ‘εξάλειψη’ όλων των προορισμών μας, ξεκινώντας από την Κίνα και την Ιταλία και η οποία κορυφώθηκε ύστερα από τις οδηγίες του με τις συμβουλές του Υπουργείου Εξωτερικών εναντίον όλων των διεθνών ταξιδιών.

Η ανταπόκριση όλων των εργαζομένων στην Kuoni και στις εξειδικευμένες επιχειρήσεις μας ήταν εξαιρετική. Αποτελεί τεράστιο προνόμιο για μένα να ηγούμαι αυτής της επιχείρησης και δεν είμαι πιο υπερήφανος για όλα όσα κάνουν για να στηρίξουν τους πελάτες μας.

Αλλά πρέπει να κάνουμε πράγματα που ποτέ δεν πίστευα ότι θα έπρεπε να κάνουμε και να πάρουμε αποφάσεις που δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπρεπε να πάρουμε – και όλοι ήταν εξαιρετικοί, με ενέργεια, δέσμευση και πίστη”.

Ο Jones υπογράμμισε την ανάγκη η επιχείρηση να ενεργήσει γρήγορα για να μειώσει το κόστος. “Προσπαθώντας να συνεργαστούμε συλλογικά για να μειώσουμε τις αμοιβές και τις ώρες εκτός ωραρίου, ελπίζουμε να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας”, πρόσθεσε.

“Στόχος μας είναι να ατενίσουμε το μέλλον, να προστατέψουμε την υγεία των ανθρώπων μας, των πελατών μας και της επιχείρησής μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τη σημαία ψηλά για την ταξιδιωτική βιομηχανία. Έτσι, βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένουμε, όταν οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ξαναρχίσουν τις διακοπές τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024