Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ τελική λίστα με τα ξενοδοχεία που θα λειτουργούν κατ'εξαίρεση
Ξενοδοχία

Η τελική λίστα με τα ξενοδοχεία που θα λειτουργούν κατ'εξαίρεση

Εξαιρούνται -μεταξύ άλλων- από την απαγόρευση λειτουργίας τουριστικά καταλύματα, η συνέχιση της λειτουργίας τους είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση προσωπικού ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού, προσφύγων ή αιτούντων άσυλο και εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους.

Αναρτήθηκε η τελική λίστα στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Τουρισμού με τα 72 ξενοδοχεία, τα οποία  ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ’εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση  λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αναφέρει:

Οι κατηγορίες των εξαιρέσεων, σύμφωνα με το άρθρο μόνο παρ. 4 της σχετικής απόφασης (ΦΕΚ 987 β’ 22/03/2020) για την επιβολή  του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, είναι οι παρακάτω:
4. Είναι δυνατόν να εξαιρεθούν περαιτέρω από την απαγόρευση λειτουργίας της παρ. 1 τουριστικά καταλύματα, η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση
(α) προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας,
(β) πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού,
(γ) προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών,
(δ) προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών,
(ε) προσφύγων ή αιτούντων άσυλο,
(στ) φοιτητών των ΑΕΙ και αλλοδαπών επισκεπτών των ΑΕΙ που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των ΑΕΙ ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή,
(ζ) εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται, επίσης, τουριστικά καταλύματα, η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων είναι αναγκαία για ειδικούς επιτακτικούς λόγους που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Τελική λίστα ξενοδοχείων πο…

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024