Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟλυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο 2020: Ίσως αναπόφευκτη η αναβολή τους, λέει τώρα η Ιαπωνία
Αθλητικός τουρισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο 2020: Ίσως αναπόφευκτη η αναβολή τους, λέει τώρα η Ιαπωνία

Εσωτερική δημοσκόπηση έδειξε ότι οι περισσότεροι Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι Αγώνες πρέπει να αναβληθούν, ενώ χώρες έχουν εκδηλώσει ανοιχτά την ένστασή τους για την πραγματοποίησή τους φέτος το καλοκαίρι.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή 22 Μαρτίου, μέσω της οποίας ξεκαθάρισε πως μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες, θα ληφθεί η απόφαση για το τί μέλλει γενέσθαι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά και την έξαρση του κορωνοϊού. Τα μέλη της ΔΟΕ δεν επιθυμούν την οριστική αναβολή των Αγώνων, αλλά την αναβολή τους για το 2021.

Ήδη η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά ανακοίνωσε επίσημα πως δε θα στείλει τους αθλητές της στην Ιαπωνία, τονίζοντας παράλληλα πως δε θέλει να δει τη διοργάνωση να διεξάγεται κανονικά το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά το 2021, με την δημόσια υγεία να είναι το νούμερο ένα μέλημά. Επιπλέον, δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει και να στηρίξει τη ΔΟΕ, αν παρθεί μία τέτοια απόφαση.

Παρόμοια τοποθέτηση έγινε και από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας, ενώ ο Βρετανικός Ολυμπιακός Σύνδεσμος θα προσθέσει κι αυτός τις ενστάσεις του για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις τωρινές ημερομηνίες, με τον πρόεδρο, Hugh Robertson, να παραδέχεται ότι εάν η πανδημία συνεχίσει, όπως έχει προβλεφθεί, “δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να στείλουμε ομάδα”.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σε περίπτωση αναβολής εξετάζονται τρία σενάρια: Να διεξαχθούν στο τέλος του χρόνου, το 2021, ή το 2022.

Πάντως, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Dick Pound δήλωσε ήδη ότι οι Αγώνες θα αναβληθούν για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μια νέα εσωτερική δημοσκόπηση έδειξε ότι οι περισσότεροι Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι Αγώνες πρέπει να αναβληθούν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας “Asahi“, το 63% των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ιαπωνία δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να αναβληθούν, ενώ το 23% δήλωσε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν όπως προβλέπεται. Μια παρόμοια δημοσκόπηση της “Kyodo News” έδειξε ότι σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι το Τόκιο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τη κορυφαία διοργάνωση, όπως είχε προγραμματιστεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024