Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Οριστική αναβολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο, για το 2021

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Μάρτιος 2020, 15:50

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν αναβληθεί ποτέ στην 124χρονη σύγχρονη ιστορία τους, αν και ακυρώθηκαν το 1916, το 1940 και το 1944 κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 αναβάλλονται για ένα χρόνο λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονoϊού COVID-19.

Οι Αγώνες, που θα ξεκινούσαν στις 24 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν τώρα “όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021”, επιβεβαίωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

“Πρότεινα την αναβολή τους για ένα χρόνο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach συμφώνησε 100%”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβάλλονται φυσικά και αυτοί μέχρι το 2021. Οι Αγώνες κρατούν την ονομασία “Tokyo 2020”, παρά το ότι το γεγονός θα λάβουν χώρα το 2021, δήλωσε η ΔΟΕ.

Σε κοινή τους δήλωση, οι διοργανωτές του Tokyo 2020 και της ΔΟΕ αναφέρουν: “Η άνευ προηγουμένου και απρόβλεπτη εξάπλωση της επιδημίας δείχνει ότι η κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο επιδεινώνεται.

Τη Δευτέρα, ο γενικός διευθυντής της Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε ότι η πανδημία του COVID-19 επιταχύνεται. Υπάρχουν περισσότερα από 375.000 κρούσματα που καταγράφονται παγκοσμίως και σχεδόν σε κάθε χώρα και ο αριθμός τους αυξάνεται με την ώρα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες που παρέσχε σήμερα ο ΠΟΥ (Τρίτη 24 Μαρτίου), ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αγώνες της XXXII Ολυμπιάδας στο Τόκιο πρέπει να αναπρογραμματιστούν σε ημερομηνία πέραν του 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών, όλων των εμπλεκομένων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και της διεθνούς κοινότητας”.

Η δήλωση αναφέρει ακόμη: “Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα μπορούσαν να αποτελέσουν φάρο ελπίδας στον κόσμο κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών και ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα μπορούσε να γίνει το φως στο τέλος τούνελ, στο οποίο ο κόσμος βρίσκεται σήμερα.

Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία και συμφωνήθηκε επίσης ότι οι Αγώνες θα κρατήσουν το όνομα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020”.

Η ΔΟΕ είχε δώσει στον εαυτό της προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων για να εξετάσει το ενδεχόμενο καθυστέρησης των Αγώνων, αλλά υπήρξε αυξανόμενη πίεση από πλήθος Ολυμπιακών Επιτροπών και αθλητών, που ζητούσαν ταχύτερη απόφαση.

Σημειώνεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν αναβληθεί ποτέ στην 124χρονη σύγχρονη ιστορία τους, αν και ακυρώθηκαν το 1916, το 1940 και το 1944 κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top