Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟ Δήμος Αριστοτέλη προετοιμάζει την 'επόμενη μέρα' στον τουρισμό με νέο λογότυπο
Περιφέρεια

Ο Δήμος Αριστοτέλη προετοιμάζει την 'επόμενη μέρα' στον τουρισμό με νέο λογότυπο

Νέο τουριστικό λογότυπο, σε απόλυτη συνάφεια με εκείνο της Χαλκιδικής. Ο Δήμος θα διοχετεύσει το νέο λογότυπο σε όλες τις τοπικές κλαδικές επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να το τοποθετήσουν στις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις τους, αλλά και στις ιστοσελίδες τους.

Σε εγρήγορση παραμένει ο Δήμος Αριστοτέλη για να κερδίσει το χαμένο έδαφος στον τομέα του τουρισμού, μετά τις διεθνείς εξελίξεις και την υγειονομική κρίση. Συγκεκριμένα, προχώρησε στη δημιουργία νέου τουριστικού λογότυπου, το οποίο συνάδει απόλυτα με τους κανόνες λογοτύπησης, που ορίζονται από τη σχετική μελέτη τουριστικού marketing της Χαλκιδικής.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος, επισημαίνει σχετικά: “Κανένας αναπτυξιακός σχεδιασμός δε θα  βγει αλώβητος από την κρίση που διανύουμε, αλλά αποτελεί ρητή επιλογή μας η δράση, αντί της μεμψιμοιρίας! Σε συνεχή επικοινωνία με τον τοπικό τουριστικό κόσμο, εστιάζουμε στο να αποδώσουμε την “επόμενη μέρα” με τον πιο επωφελή και αισιόδοξο τρόπο. Με βάση το εγκεκριμένο πλάνο τουριστικής προβολής, το οποίο μέχρι την ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων τηρούσε στον απόλυτο βαθμό τα χρονοδιαγράμματα των επί μέρους παρεμβάσεων, μεταφέρουμε χρονικά δραστηριότητες προκειμένου αυτές να ενισχύσουν ποιοτικά την επανεκκίνηση”.

Στο λογότυπο κυριαρχούν το μεσογειακό μπλε και τα χρώματα του Αιγαίου Πελάγους, δεδομένου ότι η περιοχή αποτελεί κατεξοχήν μεσογειακό προορισμό με “θαλασσινά” στοιχεία:

  • 300 χλμ. αμμώδους ακτογραμμής,
  • τρεις υδάτινους κόλπους γύρω από τον Άθωνα και το Αριστοτελικό Όρος,
  • μικρούς νησιωτικούς όγκους όπως η Αμμουλιανή, οι νησίδες Δρένια, ο ιστορικός Κάπρος, οι πράσινες Ελευθερίδες, κ.λπ.,
  • περισσότερες από 100 χαρτογραφημένες παραλίες, οι 17 από αυτές πιστοποιημένες με “γαλάζια σημαία”.

Ο ψηφιδωτός κύκλος ορίζεται από το γράμμα “Α”, το πρώτο του ονόματος “Αριστοέλης”. Είναι επίσης το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου, η Αρχή και η βάση πάνω στις οποίες ο Δήμος θα “τρέξει” όλες του τις μελλοντικές διαφημιστικές του καμπάνιες.

Το χρώμα του “Α” είναι το κίτρινο, το οποίο υποδηλώνει την ελληνική ηλιοφάνεια και τη φωτεινότητα του χώρου. Είναι το χρώμα του Ήλιου, που εμπλουτίζεται με διακριτικές πορτοκαλί και πορφυρές ψηφίδες, ώστε να υποδηλώνεται η ευφορία του ορεινού όγκου όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο Δήμος Αριστοτέλη θα διοχετεύσει το νέο τουριστικό λογότυπο σε όλες τις τοπικές κλαδικές επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να το τοποθετήσουν στις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις τους, αλλά και στις ιστοσελίδες τους. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της φιλοσοφίας για την εν λόγω λογοτύπηση, η οποία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όλων των τοπικών σημάνσεων, ώστε από το 2021 να επιτυγχάνεται ομοιομορφία, ισορροπία, καλαισθησία και αναγνωρισιμότητα του τοπικού τουριστικού  προϊόντος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024