Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚλείνει το αεροδρόμιο London City
Αεροδρόμια

Κλείνει το αεροδρόμιο London City

Η διοίκηση του London City δήλωσε ότι το προσωπικό θα συνεχίσει να απασχολείται στο αεροδρόμιο, το οποίο συνήθως διαχειρίζεται περίπου 5 εκατ. επιβάτες το χρόνο.

Το αεροδρόμιο του Λονδίνου London City αναστέλλει όλες τις εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις για τις επόμενες πέντε εβδομάδες εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο αερολιμένας χθες το βράδυ έκλεισε για επιβατικό το κοινό και προσφέρθηκε στην κυβέρνηση για “να στηρίξει την εθνική προσπάθεια” κατά του COVID-19.

Το αεροδρόμιο απέχει μόλις 3 λεπτά με το αυτοκίνητο από το ExCel Center, το συνεδριακό κέντρο που φιλοξενεί τη διεθνή τουρσιτική έκθεση “World Travel Market” κάθε Νοέμβριο, το οποίο μετατράπηκε σε προσωρινό νοσοκομείο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας NHS για 4.000 ασθενείς κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Η διοίκηση του London City δήλωσε ότι το προσωπικό θα συνεχίσει να απασχολείται στο αεροδρόμιο, το οποίο συνήθως διαχειρίζεται περίπου 5 εκατ. επιβάτες το χρόνο.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε χθες, αναφέρεται: “Ακολουθώντας το τις πιο πρόσφατες οδηγίες της κυβέρνησης σε απάντηση στην επιδημία του κορονοϊού, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αναστείλουμε προσωρινά όλες τις εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις από το αεροδρόμιο. Αυτό θα ξεκινήσει το βράδυ της Τετάρτης 25ης Μαρτίου και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Απριλίου. Οι ημερομηνίες θα είναι υπό αναθεώρηση.

Σε αυτό το σημείο, σε αυτήν την ταχέως μεταβαλλόμενη και άνευ προηγουμένου κατάσταση, πιστεύουμε ότι αυτή είναι η υπεύθυνη στάση για την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού μας, των επιβατών και όσων συνδέονται με το αεροδρόμιο.

Ενώ οι εμπορικές και οι ιδιωτικές πτήσεις θα σταματήσουν προσωρινά, προσφέρουμε τη χρήση του πιο κεντρικού αεροδρομίου του Λονδίνου στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, των στρατιωτικών ή άλλων κρατικών φορέων.

Θα συνεργαστούμε με τις Αρχές για να υποστηρίξουμε την εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της εκδήλωσης αυτού του ιού και την παροχή φροντίδας στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη”.

Το αεροδρόμιο Gatwick έχει κλείσει ορισμένα σημεία και στους δύο τερματικούς σταθμούς του λόγω της μείωσης της ζήτησης και 200 ​​άτομα είναι πλέον πλεονάζον προσωπικό. Ο διευθύνων σύμβουλος Stewart Wingate και άλλοι στην ομάδα του μείωσαν τους μισθούς τους κατά 20%.

Το αεροδρόμιο του Manchester έχει επίσης κλείσει ένα από τα δύο τερματικά του λόγω μείωσης της ζήτησης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024