Τελευταία νέα
ΑρχικήΠράσινοι: Ενοικίαση κλειστών ξενοδοχείων στην ηπειρωτική Ελλάδα για μεταστέγαση προσφύγων από τα νησιά
Τουριστική πολιτική

Πράσινοι: Ενοικίαση κλειστών ξενοδοχείων στην ηπειρωτική Ελλάδα για μεταστέγαση προσφύγων από τα νησιά

Το ιδρυτικό συνέδριο των Πράσινων ζητά, μεταξύ άλλων, επειγόντως από την ελληνική κυβέρνηση την ενοικίαση 30.000 κλινών σε κλειστά ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, για τη μεταστέγαση των προσφύγων από τα νησιά.

Ψήφισμα για την ασφάλεια και την προστασία των προσφύγων/μεταναστών και των νησιωτών από την πανδημία του κορωνοϊού υιοθέτησε το συνέδριο των Πράσινων, το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο κόμματος που έγινε διαδικτυακά.

Οι Πράσινοι εκτιμούν ότι “στους προσφυγικούς καταυλισμούς των νησιών δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες ζουν σε συνθήκες που κάνουν αδύνατη την τήρηση και των πιο απλών μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό. Με τα δεδομένα αυτά, η διατήρηση της τωρινής απαράδεκτης κατάστασης αποτελεί θανάσιμη απειλή για την υγεία τόσο των προσφύγων όσο και των νησιωτών, όπως επισημαίνουν οι εκκλήσεις ιατρικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων αλλά και Πράσινων ευρωβουλευτών”:

Το ιδρυτικό συνέδριο των Πράσινων ζητά επειγόντως από την ελληνική κυβέρνηση:

  • την άμεση οργανωμένη απομάκρυνση από τα νησιά, έστω και προσωρινά για όσο διαρκεί η πανδημία, τουλάχιστον 30.000 προσφύγων με προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους/ες, ώστε να παραμείνει μόνο ένας αριθμός που να αντιστοιχεί στοιχειωδώς στη χωρητικότητα των οργανωμένων δομών και να μπορεί να καλυφθεί από μέτρα υγιεινής.
  • την ενοικίαση 30.000 κλινών σε κλειστά ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, για τη μεταστέγαση των προσφύγων από τα νησιά.
  • τη χρηματοδότηση του προγράμματος με κονδύλια της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και της Ε.Ε.

“Είναι η στιγμή που οι επιταγές του ανθρωπισμού συμπίπτουν απόλυτα με την ασφάλεια νησιωτών και προσφύγων, αλλά και με την προστασία κρίσιμων κλάδων της οικονομίας. Αν αδρανήσουμε, δε θα υπάρχει καμιά δικαιολογία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024