Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH KLM ξεκινά το θερινό (περιορισμένο) πρόγραμμα με 57 προορισμούς λόγω COVID-19
Αεροπορικές εταιρείες

H KLM ξεκινά το θερινό (περιορισμένο) πρόγραμμα με 57 προορισμούς λόγω COVID-19

Το δίκτυο στην Ευρώπη έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις να μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο των διηπειρωτικών.

Εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού η KLM θα ξεκινήσει το θερινό πρόγραμμα σε ένα σημαντικά περιορισμένο δίκτυο. Από τις 29 Μαρτίου έως και τις 3 Μαΐου η εταιρεία προγραμματίζει να πετάξει σε 25 διηπειρωτικούς προορισμούς και 32 ευρωπαϊκούς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η KLM θα πετά σύμφωνα με ένα ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί περίπου το 10% του κανονικού αριθμού πτήσεων.

Διηπειρωτικές πτήσεις: Αεροσκάφη 777 και 787
Το δίκτυο διηπειρωτικών πτήσεων θα εξυπηρετείται από αεροσκάφη τύπου Boeing 777 και 787. Τα 747 θα αποσυρθούν από τον στόλο νωρίτερα, πριν από την προγραμματισμένη απόσυρσή τους. Τα υπόλοιπα αεροσκάφη θα παραμείνουν σταθμευμένα στο αεροδρόμιο Schiphol. Ένα σχέδιο για το θέμα αυτό καταρτίζεται επί του παρόντος σε συνεργασία με το αεροδρόμιο.

Οι παρακάτω προορισμοί θα προσφέρονται από τις 29 Μαρτίου έως τις 3 Μαΐου (υπόκεινται σε αλλαγές):

Αεροδρόμιο

Συχνότητα ανά εβδομάδα

Ατλάντα

3

Αμπου Ντάμπι / Μουσκάτ

2

Μπανγκόκ

2

Κουρασάο

2

Δελχί*

2

Ντουμπάι*

3

Σάο Πάολο

2

Χονγκ Κονγκ

3

Incheon (Σεούλ)

3

Νέα Υόρκη JFK

7

Γιοχάνεσμπουργκ

3

Kansai (Οζάκα)

2

Λος Άντζελες

3

Λίμα*

3

Πόλη του Μεξικού

3

Ναϊρόμπι*

2

Ναρίτα (Τόκιο)

2

Σικάγο (Chicago O’Hare)

2

Πεκίνο*

3

Πόλη του Παναμά

2

Σαγκάη

3

Σιγκαπούρη

3

Ταϊπέι*

3

Κάλιαρι

3

Τορόντο

3

Σύνολο

69 πτήσεις

*Οι διαδρομές αυτές υπόκεινται σε πολύ αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και η KLM πρόκειται να πετάει αρχικά μόνο με cargo.

Για όλες τις υπόλοιπες διαδρομές η KLM θα ήθελε να επισημάνει στους επιβάτες ότι πολλές χώρες έχουν επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Σημειώστε ότι τέτοιοι περιορισμοί μπορεί να πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα – για μια ολοκληρωμένη εικόνα των κανόνων συμβουλευτείτε το IATA Travel Center.

Ευρώπη: Όσες δυνατόν περισσότερες συνδέσεις
Το δίκτυο στην Ευρώπη έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις να μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο των διηπειρωτικών. Οι ακόλουθοι προορισμοί θα εξυπηρετούνται καθημερινά από το αεροδρόμιο Schiphol από τις 28 Μαρτίου έως τις 3 Μαΐου (ενδέχεται να αλλάξει): Γενεύη, Βιέννη, Ζυρίχη, Βρυξέλλες, Παρίσι, Λυών, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Βερολίνο, Ρώμη (από 4 Απριλίου)**, Στοκχόλμη, Billund, Κοπεγχάγη, Γκέτεμποργκ, Όσλο, **, Αμπερντίν, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Δουβλίνο, Εδιμβούργο, Γλασκόβη, Λιντς Μπράντφορντ, Λονδίνο (London City & London Heathrow), Μάντσεστερ, Νιουκάσλ.
**Αυτά τα δρομολόγια υπόκεινται σε αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και θα εξετάζονται σε μεταγενέστερο στάδιο εφόσον/πότε θα μπορούν οι πτήσεις αυτές να πραγματοποιηθούν.

Για όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια η KLM θα ήθελε να επισημάνει στους επιβάτες ότι πολλές χώρες έχουν επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Σημειώστε ότι τέτοιοι περιορισμοί μπορεί να πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα – για μια ολοκληρωμένη εικόνα των κανόνων συμβουλευτείτε το IATA Travel Center.

Πληροφορίες σχετικά με τις διηπειρωτικές και για τις ευρωπαϊκές πτήσεις στο KLM.com  ή στο KLM app.

Ενημέρωση σχετικά με την εκτέλεση ασφαλών πτήσεων
Η KLM αναγνωρίζει με μεγάλο σεβασμό την προσπάθεια των εργαζομένων της σε αυτές τις δύσκολες ώρες, να βοηθήσουν στον επαναπατρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.

Η εργασία σε ένα αεροσκάφος, σε έναν περιορισμένο χώρο με πολλούς επιβάτες, δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με την εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια των πτήσεων στην περίοδο του κορονοϊού. Η KLM κατανοεί πλήρως το θέμα αυτό και ως εκ τούτου προχώρησε σε ορισμένες δραστικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε πάνω στο αεροπλάνο. Όλα αυτά, για να διασφαλιστεί ότι το πλήρωμα θα συνεχίσει να εργάζεται με αίσθημα ασφάλειας και με τον τρόπο αυτό να βοηθήσει τους επιβάτες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια. Η ασφαλής εκτέλεση των πτήσεων είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Κατόπιν αιτήματος τόσο των πληρωμάτων όσο και των επιβατών, εξαιτίας του κορονοϊού, η εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια των πτήσεων προσαρμόστηκε, ελαχιστοποιώντας την φυσική επαφή. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται ο χρόνος επαφής μεταξύ του πληρώματος και των επιβατών, τόσο στις διηπειρωτικές πτήσεις όσο και στις ευρωπαϊκές. Επιπλέον, η KLM προσφέρει υλικά ατομικής προστασίας και το πρόγραμμα έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε το πλήρωμα να μην παραμένει στο εξωτερικό ή να παραμένει για όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα. Αν, για οποιοδήποτε λόγο, το πλήρωμα καμπίνας δεν αισθάνεται αρκετά άνετα για να πετάξει, η εταιρεία το κατανοεί και θα αναζητήσει την κατάλληλη λύση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024