Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAegean και Ελληνικά Πετρέλαια προσφέρουν δωρεάν 10 πτήσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού
Αεροπορικές

Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια προσφέρουν δωρεάν 10 πτήσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού

Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια συνεργάζονται για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής για την αντιμετώπιση του COVID-19.


Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια, συνεργάζονται και μαζί συμβάλλουν στην προσπάθεια της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του COVID-19, προσφέροντας άμεσα πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής.
 
Ειδικότερα, η Aegean θα προσφέρει τα αεροπλάνα, τα πληρώματα και τα υπόλοιπα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια μέσω, της ΕΚΟ θα καλύψουν όλο το κόστος των καυσίμων για τις πτήσεις αυτές.
 
Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια αρχικά προσφέρουν έως 10 πτήσεις προς την Άπω Ανατολή/Κίνα ή όπου αλλού μπορεί να παράγονται το ιατροφαρμακευτικό υλικό, ή άλλα αναγκαία υλικά και εξοπλισμός και είναι εφικτό να πετάξουν τα αεροπλάνα της Aegean.
 
Ο συντονισμός των αναγκών θα γίνεται φυσικά από το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ώστε να υπάρχει η μέγιστη αποτελεσματικότητα. Οι πτήσεις όμως μπορεί να καλύπτουν και ανάγκες περιφερειών, κοινωφελών ιδρυμάτων ή άλλων φορέων που έχουν εξασφαλίσει ή δωρίσει εξοπλισμό στην Πολιτεία.
 
H Aegean, με στόχο να αυξήσει τη χωρητικότητα για μεταφορά φορτιού έχει ήδη μετατρέψει δύο Airbus A320/321 από τον στόλο της, για να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες ποσότητες φαρμάκων, εξοπλισμού ή άλλου ιατρικού υλικού πρώτης ανάγκης. Με αυτό τον τρόπο ο συνολικός διαθέσιμος όγκος είναι κατά 3 φορές μεγαλύτερος για το Α320, δηλαδή στα 120 κυβικά μετρά. και στα 170 κυβικά μέτρα για το Α321. Από την πλευρά τους τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΕΚΟ θα συνεχίσουν να διατηρούν ανοικτές τις εγκαταστάσεις σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν και τυχόν έκτακτους ανεφοδιασμούς που μπορεί να χρειαστούν την περίοδο αυτή.
 
Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια θα προσφέρουν επίσης για την επόμενη εβδομάδα κατά τον ίδιο τρόπο δωρεάν όποιες τυχόν πτήσεις επαναπατρισμού χρειαστεί και ζητήσει το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι πτήσεις αυτές θα γίνονται μόνο εφόσον το κρίνει το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, και με τα κριτήρια συμμέτοχης, αλλά και τις συνθήκες υποδοχής που θα ορίζει κατά περίπτωση. Στις πτήσεις αυτές θα υπάρχει κενό κάθισμα μεταξύ των επιβατών, ενώ για λογούς μεγαλύτερης προστασίας δεν θα υπάρχει και catering service.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024