Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤο Πόρτο Καρράς ανακοίνωσε μέτρα απέναντι στην υγειονομική κρίση του κορωνοϊού COVID-19
Ξενοδοχεία

Το Πόρτο Καρράς ανακοίνωσε μέτρα απέναντι στην υγειονομική κρίση του κορωνοϊού COVID-19

Για όσο διάστημα τα ξενοδοχεία του συγκροτήματος παραμένουν κλειστά, αφενός λόγω της εποχικότητας και αφετέρου λόγω των υπουργικών αποφάσεων (έως την 1η Μαΐου 2020) η καθημερινότητα στο συγκρότημα συνεχίζει να εξυπηρετείται από προσωπικό ασφαλείας, ακολουθώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς ενημερώνει το κοινό και όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα μέτρα που έγκαιρα έχει λάβει απέναντι στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19) που έχει πλήξει τη χώρα, όπως και όλες τις χώρες του κόσμου.

Ανταποκρινόμενοι στις υπουργικές αποφάσεις και τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών, για την προστασία και πρόληψη μη μετάδοσης του κορωνοϊού και παράλληλα καθοδηγούμενοι και από τη βασική μας αξία που είναι πάντα η ύψιστη φροντίδα των φιλοξενούμενών μας, θέτουμε ως άμεση προτεραιότητα την ασφάλεια όλων, πελατών μας, προσωπικού και συνεργατών.

Αν και η περιοχή της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα της Σιθωνίας δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής (έως 26/3/2020) κανένα κρούσμα του ιού, το Πόρτο Καρράς έχει συμμορφωθεί από την πρώτη στιγμή με τις επίσημες οδηγίες των πολιτικών και υγειονομικών αρχών της χώρας μας.

“Με πλήρη επίγνωση της εξέλιξης της υγειονομικής κρίσης στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας και παγκοσμίως, θεωρήσαμε καθήκον μας, στα πλαίσια κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε προληπτικό πρόγραμμα υγειονομικής θωράκισης της περιοχής και των εγκαταστάσεων του ξενοδοχειακού μας συγκροτήματος με τη λήψη μέτρων ως εξής:

1. Για όσο διάστημα τα ξενοδοχεία του συγκροτήματός μας παραμένουν κλειστά, αφενός λόγω της εποχικότητας και αφετέρου λόγω των υπουργικών αποφάσεων (ισχύει επίσημη αναβολή έναρξης λειτουργίας όλων των εποχιακών ξενοδοχείων έως την 1η Μαΐου 2020) η καθημερινότητα στο συγκρότημα συνεχίζει να εξυπηρετείται από προσωπικό ασφαλείας, ακολουθώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
2. Το τεχνικό τμήμα του συγκροτήματος σε συνεργασία με άριστα εξειδικευμένες και πιστοποιημένες εταιρείες έχει καταρτίσει σχετικό πρόγραμμα και έχει πραγματοποιήσει και συνεχίζει να πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα και για όσο διάστημα χρειάζεται, τις απαιτούμενες απολυμάνσεις, απεντομώσεις, ψεκασμούς, υγειονομικές επεμβάσεις σε δίκτυα νερού κ.λπ. σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος (δωμάτια πελατών, κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων, συνεδριακές αίθουσες εντός και εκτός των ξενοδοχείων, κουζίνες, εστιατόρια, bars, πισίνες εξωτερικές και εσωτερικές, μονάδα αφαλάτωσης, βιολογικό καθαρισμό, γκολφ, οινοποιείο, μαρίνα, γραφεία κεντρικής διοίκησης, spa κ.λπ.).
3. H συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων και υποδομών του συγκροτήματος στο σύνολό τους συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες που δημιουργούν οι απαγορεύσεις μετακίνησης και η προτεραιότητα στην αυτοπροστασία όλων, έχοντας πάντα στόχο να είμαστε καθ’όλα έτοιμοι κατά την έναρξη λειτουργίας μας, παρέχοντας, με την ίδια πάντα φροντίδα και αίσθημα ευθύνης τις εγκαταστάσεις μας και τις υπηρεσίες μας στους πελάτες μας, εξασφαλίζοντάς τους, ακόμη πιο πολύ, συνθήκες άνεσης και ασφαλούς διαμονής.
4. Μελετάται ήδη και γίνεται αρχική προετοιμασία υλικού για την υιοθέτηση των μέτρων που έχει αποστείλει ο ΕΟΔΥ στα ξενοδοχεία όλης της χώρας, εφόσον κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας μας το μήνα Μάιο 2020, ισχύει η τωρινή οδηγία (ή έχει δοθεί νέα), ώστε να μπορούν αυτά να εφαρμοσθούν άμεσα (απομόνωση χώρων, οδηγίες υγιεινής και σωστού πλυσίματος χεριών, αποφυγή επαφών και σε ποιες περιπτώσεις, χρήση μασκών και γαντιών, μειωμένη παρουσία προσωπικού κ.ά.), ακόμη και για την περίπτωση που κριθούν απαραίτητα μόνο για καθαρά προληπτικούς λόγους.
5. Μελετάται και γίνεται αρχική προετοιμασία ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, είτε ως ανταπόκριση στις επίσημες οδηγίες των αρχών είτε για καθαρά προληπτικούς και ψυχολογικούς λόγους, η εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε χώρους του ξενοδοχειακού μας συγκροτήματος και ιδιαίτερα σε εκείνους που συγκεντρώνουν μεγάλη συμμετοχή πελατών (αύξηση ωραρίου λειτουργίας επισιτιστικών outlets, αραίωση τραπεζιών και καθισμάτων όπου είναι εφικτό, έλεγχος εισόδου από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλαγή λειτουργικότητας κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.), εφόσον βέβαια με τη συνεχή παρακολούθηση και μελέτη των εξελίξεων και συνθηκών της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, θεωρηθούν χρήσιμα και απαραίτητα, οπότε και θα συγκεκριμενοποιηθούν στις λεπτομέρειές τους, πριν την οποιαδήποτε εφαρμογή τους και με αξιοποίηση κατάλληλα εκπαιδευμένου για τον σκοπό αυτό προσωπικού μας”.

“Η πρωτόγνωρη αυτή παγκόσμια υγειονομική κρίση είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα τελειώσει και η επιθυμία για διακοπές και όμορφες ξέγνοιαστες στιγμές θα επιστρέψει πολύ δυναμικότερα”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του Ομίλου, κ. Κωνσταντίνος Στέγγος.

“Προσβλέποντας στις καλύτερες ημέρες που θα έρθουν και με τις συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειές μας, καθώς και με τη λήψη εξειδικευμένων και στοχευμένων μέτρων, προετοιμαζόμαστε για την επανεκκίνηση της τουριστικής σεζόν, με περιπατητικές διαδρομές και πεντακάθαρη επιφάνεια 17.630 στρεμμάτων, με καρποφόρα δένδρα ή και με δασικές εκτάσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι με τα τωρινά δεδομένα της πανδημίας, η έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχειακού μας συγκροτήματος έχει μετατεθεί για την 20η Μαΐου 2020 (εκτός και αν υπάρξουν νεότερες οδηγίες της κυβέρνησης), ημερομηνία που το Πόρτο Καρράς θα συνεχίσει να προσφέρει τις πάντα εξαιρετικές υπηρεσίες του στην μακρόχρονα πιστή πελατεία του και σε όλους τους λάτρεις της μοναδικότητάς του”.

Αγαπητοί μας πελάτες και συνεργάτες,

Σας ευχαριστούμε για τη διαχρονική εμπιστοσύνη σας στο Πόρτο Καρράς. Σας ευχαριστούμε για τις σχεδόν μηδενικές ακυρώσεις κρατήσεων και υποσχόμαστε σε όλους ότι θα ανταποκριθούμε πλήρως στις απαιτήσεις σας και η διαμονή σας στο ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ για άλλη μια φορά θα είναι αντάξια των προσδοκιών σας. Η Διεύθυνση και το προσωπικό εύχονται σε όλους καλή υγεία και σύντομα να συναντηθούμε με μια πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα. Mέχρι τότε να είστε καλά, μείνετε ασφαλείς! #StaySafe…”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024