Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤέλη Ιουλίου του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο
Αθλητικός τουρισμός

Τέλη Ιουλίου του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου 2021.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, που επρόκειτο να διεξαχθούν φέτος στο Τόκιο, βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεών τους και αναμένεται να προγραμματίσουν την ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης στα τέλη Ιουλίου του 2021, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η αυλαία των αγώνων στο Τόκιο, που αναβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται πλέον να ανέβει την 23η Ιουλίου 2021 με την τελετή έναρξης και να πέσει με την τελετή λήξης την 8η Αυγούστου.

Υπανθυμίζεται ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe ανακοίνωσε την Τρίτη την αναβολή των αγώνων για περίπου έναν χρόνο, έπειτα από συζήτησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Thomas Bach.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: “Αυτές οι νέες ημερομηνίες δίνουν στις υγειονομικές αρχές και σε όλους όσους συμμετέχουν στην οργάνωση των Αγώνων το μέγιστο χρόνο για να αντιμετωπίσουν το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο και τη διατάραξη που προκαλείται από την πανδημία του COVID-19. Οι νέες ημερομηνίες, ακριβώς ένα χρόνο μετά από εκείνες που σχεδιάστηκαν αρχικά για το 2020, έχουν επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι οποιαδήποτε αναστάτωση που θα προκαλέσει η αναβολή στο διεθνές αθλητικό ημερολόγιο μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο προς το συμφέρον των αθλητών και των διεθνών ομοσπονδιών. Επιπλέον, θα παρέχουν επαρκή χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης”.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach, δήλωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω τις διεθνείς ομοσπονδίες για την ομόφωνη υποστήριξή τους και τις Ηπειρωτικές Ομοσπονδίες των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών για τη μεγάλη συνεργασία και την υποστήριξή τους στη διαδικασία διαβούλευσης τις τελευταίες ημέρες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ, με την οποία είχαμε συνεχή επαφή. Με αυτήν την ανακοίνωση, είμαι βέβαιος ότι, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο, την ιαπωνική κυβέρνηση και όλους τους ενδιαφερόμενους, μπορούμε να υπερπηδήσουμε αυτήν την πρωτοφανή πρόκληση. Η ανθρωπότητα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια σκοτεινή σήραγγα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 μπορεί να είναι ένα φως στο τέλος αυτής της σήραγγας”.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η αναβολή χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει περίπου 12 δισ. δολ. για την προετοιμασία τους, ωστόσο οι αγορές αρχικά πανηγύρισαν την απόφαση, καθώς αρκετοί επενδυτές προεξοφλούσαν την ακύρωση της διοργάνωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Yasutoshi Nishimura δήλωσε ότι η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που ο Shinzo Abe υπογράμμισε πως θα είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ στην Ιαπωνία, θα λάβει υπόψη της πως η αναβολή των αγώνων θα μειώσει κατά δισεκατομμύρια δολάρια τη ζήτηση τόσο φέτος όσο και το 2021, ως τη διεξαγωγή της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024