Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ συνωστισμός πολιτών έφερε το κλείσιμο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης
Προορισμός

Ο συνωστισμός πολιτών έφερε το κλείσιμο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή της Νέας Παραλίας προτείνεται να ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 14.00 – 22.00 και το Σαββατοκύριακο τις ώρες 08.00 – 24.00.

Το κλείσιμο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης από σήμερα (Τρίτη 31 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι και για όσο διάστημα χρειαστεί εισηγούνται στην Κυβέρνηση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, κατόπιν κοινής απόφασης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Περιφέρεια και Δήμος αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη σχετική εισήγηση, λόγω του επαναλαμβανόμενου και διαρκούς συνωστισμού πολιτών στην παραλιακή ζώνη, που υπό τις συνθήκες της απειλής εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού δεν μπορεί να αποτελεί ακόμη και σήμερα σημείο συνάθροισης.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, “βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή αναφορικά με την εξέλιξη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Η Κυβέρνηση, η Αυτοδιοίκηση, οι Αρχές και οι Φορείς αναγκάστηκαν να λάβουν σειρά περιοριστικών μέτρων, που μέχρι σήμερα φαίνεται να αποδίδουν. Τα μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει επιτύχει συγκράτηση της διάδοσης του κορονοϊού και να έχει αποφύγει την τραγωδία που βιώνουν σήμερα πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε η υπευθυνότητα, αλλά και η ανοχή – αποδοχή των μέτρων από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Το γεγονός όμως ότι είμαστε σε καλή πορεία όσον αφορά στην εξέλιξη της μετάδοσης της νόσου, δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αντιθέτως, αυτό το διάστημα, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, είναι κρίσιμο για την τελική έκβαση αυτής της δύσκολης μάχης”.

Αιτιολογώντας την απόφαση να εισηγηθούν από κοινού με τον κ. Ζέρβα το κλείσιμο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: “Η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει συμμορφωθεί στα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και συνάθροισης που έχουν επιβληθεί, παραμένει ένα προβληματικό σημείο. Μετά και την κατάσταση που διαμορφώθηκε τις τελευταίες μέρες, με την παραλία να συνεχίζει να είναι σημείο συγχρωτισμού, η περιφέρεια υποχρεώνεται σε συνεργασία με το Δήμο να λάβει μια πολύ δύσκολη, αλλά δυστυχώς αναγκαία απόφαση: να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση να κλείσει την πρόσβαση στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από σήμερα το μεσημέρι και για όσο διάστημα χρειαστεί. Είναι πλέον μονόδρομος”.

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι “ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάναμε επανειλημμένα συστάσεις στους πολίτες, επιστρατεύσαμε μέχρι και drone για να επισημάνουμε το πρόβλημα σε όσους πολίτες επέμεναν να συνωστίζονται στην παραλία, όμως ορισμένοι εκμεταλλεύονται ‘παραθυράκια’, που τους δίνει η απόφαση περιορισμού μετακινήσεων και δημιουργούν στην παραλιακή ζώνη μια εστία διάδοσης του κορονοϊού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, την ώρα που όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Είναι χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών. Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο. Πάνω και πέρα από όλους και όλα είναι η δημόσια υγεία και θα τη διαφυλάξουμε με κάθε κόστος”.

Σύμφωνα με την κοινή εισήγηση Περιφέρειας και Δήμου, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή της Νέας Παραλίας προτείνεται να ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 14.00 – 22.00 και το Σαββατοκύριακο τις ώρες 08.00 – 24.00.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024