Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΝέα Λιμενική Επιτροπή Σκύρου για την περίοδο 2020-2022
Λιμένες

Νέα Λιμενική Επιτροπή Σκύρου για την περίοδο 2020-2022

Νέα τριετής θητεία με πρόεδρο τον κ. Κυριάκο Αντωνόπουλο.

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 έγινε η σύγκλιση της νέας Λιμενικής επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, η οποία εξέλεξε ομόφωνα ως πρόεδρο της για την τριετία 2020- 2022 και για 6η συνεχόμενη θητεία του, τον ήδη μακροβιότερο πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου στη χώρα, τον κ. Κυριάκο Αντωνόπουλο.

Η εκλογική διαδικασία έγινε με τηλεδιάσκεψη μέσω της πιστοποιημένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-presence, η οποία λόγω των μέτρων κατά του COVID-19 από τις 13 Μαρτίου 2020 χρησιμοποιείται από τα συλλογικά όργανα του Δημοσίου. Έτσι, η σύγκλιση της Λιμενικής Επιτροπής Σκύρου για την εκλογή προέδρου, αποτέλεσε και την πρώτη Εκλογική Διαδικασία στη Χώρα που διενεργήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Η νέα Λιμενική επιτροπή συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας & Λιμενικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ 120/19-2-2020 κατόπιν προτάσεων φορέων και επιλογών του υπουργού, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 67Α/3-5-2019.

Η νέα Λιμενική Επιτροπή Σκύρου αποτελείται από τα πιο κάτω 8 τακτικά και 8 αναπληρωματικά μέλη:

  • Αποστολοπούλου Παναγιώτα, προϊσταμένη του Τελωνείου Χαλκίδας με αναπληρωτή τον Μπαλάσο Μανώλη, τελωνειακό υπάλληλο.
  • Καραγεώργος Ηλίας, ανθ/χος, λιμενοσταθμάρχης Σκύρου με τον εκάστοτε αναπληρωτή του
  • Αντωνόπουλος Κυριάκος, εκπρόσωπος του Δήμου Σκύρου, με αναπληρωτή την Αμέρισσα Στάθη, ιδιωτικό υπάλληλο.
  • Γαβρίλη Ελένη, εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ευβοίας με αναπληρωτή τη Χρυσάνθη Ζυγογιάννη, τουριστικό πράκτορα.
  • Σελεβάκος Γεώργιος, εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ευβοίας, με αναπληρωτή τον Μπαλάσο Γεώργιο, υπάλληλο ΔΕΗ
  • Μανιάtη Στεφανία, αρχιτέκτων μηχανικός, με αναπληρωτή τον Βούλγαρη Φαίδωνα, ιατρό, προπονητή Ιστιοπλοΐας.
  • Σκαναβή Τσαμπούκου Κωνσταντίνα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, συνιδρύτρια του Skyroς Project, με αναπληρωτή τον Petrioli Aris, πτυχιούχο Σχολής Καλών Τεχνών.
  • Φτούλης Ιωάννης, συνταξιούχος – απόστρατος Λ.Σ, με αναπληρωτή τον Μιχάλη Χριστοδούλου, πλοίαρχο Ε.Ν.

“Μέσα σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον, καλούμαστε να προχωρήσουμε μπροστά ανεξάρτητα από τις συνθήκες και το άγνωστο του μέλλοντος.
Ως πρόεδρος του Λ.Τ. Σκύρου από το 2006 μέχρι σήμερα, ένα έχω να επισημάνω και να τους ευχαριστήσω κατά την άσκηση των καθηκόντων μου. Για την εμπιστοσύνη που με περιέβαλλαν όλα ανεξαιρέτως τα προηγούμενα μέλη των Λιμενικών επιτροπών αλλά και τα στελέχη της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης, του Υπουργείο Ναυτιλίας, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και ιδιαιτέρως του τμήματος Νομικών Προσώπων και Τ.Α.”, αναφέρει ο κ. Αντωνόπουλος.

“Όλα αυτά τα χρόνια εκπροσωπώ ένα μικρό φορέα του Δημοσίου χωρίς προσωπικό από το 2008 μέχρι σήμερα και ένα δημόσιο λιμάνι που όμως έχει κατακτήσει δεκάδες βραβεύσεις με τις εφαρμοσμένες καινοτομίες του.

Με διπλασιασμό των εσόδων του εν μέσω Μνημονίων, με συνεργασίες 12 πανεπιστήμιων, με το πολυβραβευμένο ‘Skyros Project’, με την αλματώδη αύξηση στην προσέλευση τουριστικών σκαφών, με Γαλάζια Σημαία και περιβαλλοντικές εφαρμογές που το κατέστησαν ένα από τα 106 οικολογικά ευρωπαϊκά λιμάνια, ένα λιμάνι, το οποίο πλέον θεωρείται το πληρέστερο δημόσιο λιμάνι της χώρας.

Η ορθή διαχείριση των δομών του Δημοσίου πρέπει να παράγει ωφέλεια σε Εθνικό και τοπικό επίπεδο ειδικότερα στις μέρες μας, τώρα που όλοι στρέφονται με ελπίδα προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πρέπει να δυναμωθεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της πανδημίας, αλλά και να παραμείνει δυνατό και μετά την κρίση που βιώνουμε, και η οποία μας δίνει μια νέα ευκαιρία για την επανεκτίμηση της πολιτικής, της οικονομίας και των αξιών.

Στις δύσκολες στιγμές που όλοι περνάμε και με θολό το μέλλον σε ό,τι αφορά στον περιορισμό της πανδημίας, το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου καλείται να συνεχίσει να λειτουργεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί με στόχο την ανάκαμψη της ‘επόμενης μέρας’, περισσότερο από ποτέ!

Η γενική οικονομική καθίζηση που έχει επέλθει από τις επιπτώσεις του κορωνοιού, επιβάλλει ακόμη περισσότερες αναπτυξιακές προετοιμασίες με στόχο την τιτάνια προσπάθεια για τη μελλοντική ανάκαμψη. Το λιμάνι της Λιναριάς και το τουριστικό του καταφύγιο που αποτελούν βασικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας της Σκύρου, όχι μόνο πρέπει να είναι έτοιμα για ποιοτική παροχή υπηρεσιών αλλά επιβάλλεται η συνέχιση και η ανάληψη νέων ενεργειών, με επεκτάσεις και βελτιώσεις ώστε το νησί να αντιμετωπίσει τη μελλοντική προσπάθεια τουριστικής και παραγωγικής ανάκαμψης με αυξημένες δυνατότητες.transeurope

Η μελέτη για την επέκταση του τουριστικού καταφυγίου του στα βόρεια του Λιμένα, σε συνδυασμό με την προστασία των αλιευτικών σκαφών είναι σε εξέλιξη, το υδατοδρόμιο με πλήρη το φάκελο του και έχοντας λάβει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ετοιμάζεται για δημοπράτηση, το πρώτο στη Χώρα αδειοδοτημένο από το ΥΝΑ&ΝΠ αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών του Λιμένα Λιναριάς ενισχύεται, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα προς της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ανάληψη των μελετών και των ενεργειών για την υλοποίηση της επέκτασης του Λιμένα πέραν της νότιας άκρης του, με στόχο την αποσυμφόρηση και την επέκταση του για χρήση από μεγάλα πλοία.

Οι ενισχυτικές ενέργειες από το Δήμο Σκύρου, όπως η υλοποίηση του περιφερειακού δρόμου Λιναριάς και η αξιοποίηση του οικισμού της με κοινόχρηστες υποδομές κρίνονται απόλυτα αναγκαίες από την πλευρά του για την ποιοτική βελτίωση του αλλά και την αποσυμφόρηση της ζώνης Λιμένα, που μαζί με το αεροδρόμιο αποτελούν πύλες εισόδου και την πρώτη εικόνα του Νησιού.

Με αισιοδοξία ότι θα ελεγχθεί και θα καταπολεμηθεί η πανδημία, εύχομαι καλή συνεργασία και επιδόσεις στην νέα λιμενική επιτροπή και δύναμη σε όλους για την νέα αρχή που μας περιμένει”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024