Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Airbnb δίνει 250 εκατ. δολ. στους οικοδεσπότες για το κόστος των ακυρώσεων λόγω COVID-19
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Η Airbnb δίνει 250 εκατ. δολ. στους οικοδεσπότες για το κόστος των ακυρώσεων λόγω COVID-19

Η αποζημίωση ισχύει αναδρομικά σε όλες τις ακυρώσεις που σχετίζονται με τον COVID-19 κατά τη διάρκεια της περιόδου κρατήσεων με check-in μεταξύ 14 Μαρτίου και 31 Μαΐου 2020. Το κόστος αυτό καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Airbnb.

Σε επιστολή που στάλθηκε σήμερα από την Airbnb προς όλους τους οικοδεσπότες, ο συνιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής Brian Chesky, υπογραμμίζει τις δράσεις για την υποστήριξη των οικοδεσποτών εν μέσω της κρίσης της επιδημίας του COVID-19, καθώς και ενημέρωση σχετικά με την πολιτική της Airbnb σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις.

Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

Η Airbnb θα καταβάλει 250 εκατ. δολ. στους οικοδεσπότες για να καλύψει το κόστος των ακυρώσεων λόγω COVID-19
Όταν ένας επισκέπτης ακυρώσει μια κράτηση σε κατάλυμα λόγω της κατάστασης της επιδημίας του COVID-19, με check-in μεταξύ 14 Μαρτίου και 31 Μαΐου, η Airbnb θα καταβάλλει στους οικοδεσπότες το 25% του ποσού που κανονικά θα λάμβανε ο οικοδεσπότης μέσω της πολιτικής ακύρωσης. Αυτό ισχύει αναδρομικά σε όλες τις ακυρώσεις που σχετίζονται με τον COVID-19 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το κόστος αυτό καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Airbnb. Οι πληρωμές αυτές θα αρχίσουν να εκδίδονται τον Απρίλιο. Οι επισκέπτες με κρατήσεις που έχουν κλείσει πριν από τις 14 Μαρτίου θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν και να λάβουν ένα στάνταρτ ποσό ισοδύναμο επιστροφής ή ταξιδιωτικής πίστωσης για το 100% αυτού που πλήρωσαν.

Η Airbnb δημιουργεί Ταμείο Αρωγής για τους οικοδεσπότες ύψους 10 εκατ. δολ.
Το τμείο αυτό έχει σχεδιαστεί για τους “Superhosts” που νοικιάζουν το δικό τους σπίτι και χρειάζονται βοήθεια για να πληρώσουν το ενοίκιο ή την υποθήκη τους, καθώς και τους οικοδεσπότες του “Experience” της Airbnb. Οι υπάλληλοι της Airbnb ξεκίνησαν αυτό το κεφάλαιο με δωρεές ύψους 1 εκατ. δολ. από τις τσέπες τους και οι τρεις ιδρυτές Joe, Nate και Brian συνεισφέρουν προσωπικά τα υπόλοιπα 9 εκατ. δολ. Από τον Απρίλιο, οι οικοδεσπότες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιχορηγήσεις μέχρι 5.000 δολ, οι οποίες δε χρειάζεται να επιστραφούν.

Η Airbnb διευκολύνει προηγούμενους επισκέπτες να στείλουν οικονομική υποστήριξη απευθείας στους οικοδεσπότες
Μετά από ενημέρωση από πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι είναι ευγνώμονες για την ευελιξία των οικοδεσποτών της Airbnb και που ενδιαφέρονται να τους υποστηρίξουν οικονομικά, η Airbnb δημιουργεί έναν τρόπο για τους επισκέπτες να στείλουν ένα σημείωμα μαζί με μια συνεισφορά σε οποιονδήποτε από τους οικοδεσπότες στους οποίους είχαν προηγουμένως διαμείνει. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στον Απρίλιο.

Το μήνυμα του Brian Chesky προς τους οικοδεσπότες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024