Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.: Πρόταση για στήριξη όσων διαθέτουν ακίνητα στη βραχυχρόνια μίσθωση με ΑΜΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Μάρτιος 2020, 15:35

Ο Σύλλογος ζητά, μεταξύ άλλων, αύξηση του παγίου ποσοστού του 5%, που κάθε χρόνο αφαιρείται από το φορολογητέο ποσό των αστικών μισθώσεων για έξοδα, σε 20% σε όσα ακίνητα βραχυχρόνιας διαμονής λειτουργούν νόμιμα με ΑΜΑ (Αριθμό Μητρώου Ακινήτου).


Σήμερα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) έστειλε στα Υπουργεία Οικονομικών, Τουρισμού, Εργασίας και στο γραφείο του πρωθυπουργού πρόταση για την στήριξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Με τις προτάσεις του συμφωνούν πλήρως ο Σ.Ο.ΔΙΑ. (Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού) και ο Σ.Ι.Ε.Ε.Δ.Κ. (Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Διαμερισμάτων - Κατοικιών).

Ακολουθεί η επιστολή:
 
“Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Λόγω της επικείμενης επέκτασης των ομολογουμένως ορθών μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει πληγεί εξίσου από την πρωτοφανή αυτή πραγματικότητα.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως το ύψος των περιστάσεων εις το πρέπει να σταθούμε όλοι μας, συμμετέχουμε με αίσθημα ευθύνης σε όλα τα απαραίτητα μέτρα της Πολιτείας. Παρά ταύτα, δέον να ληφθεί υπόψιν σας το γεγονός ότι, η βραχυχρόνια μίσθωση υπήρξε η μοναδική «σανίδα σωτηρίας» για πολλούς από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι, ως μακροχρόνια άνεργοι πολλοί εξ αυτών, έχουν ήδη απωλέσει το μοναδικό αυτό έσοδο το οποίο προερχόταν αποκλειστικά από την βραχυχρόνια μίσθωση.

Ευελπιστώντας στο κοινωνικό πρόσωπο της Πολιτείας, σας ζητάμε όπως συμπεριλάβετε τους ενασκούντες βραχυχρόνιες μισθώσεις στα ληφθησόμενα μέτρα ανακούφισης, εκ μέρους του Κράτους.

Πρότασή μας είναι να αυξηθεί το πάγιο ποσοστό του 5%, που κάθε χρόνο αφαιρείται από το φορολογητέο ποσό των αστικών μισθώσεων για έξοδα, σε 20% σε όσα ακίνητα βραχυχρόνιας διαμονής λειτουργούν νόμιμα με ΑΜΑ (Αριθμό Μητρώου Ακινήτου).

Επίσης μια περίοδος αναστολής των δόσεων των ρυθμιζόμενων οφειλών, για τουλάχιστον ένα τρίμηνο, θα βοηθούσε αρκετά στο να μην χαθούν οι ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων που με τόσο κόπο φροντίζουν οι συνεπείς οφειλέτες να εξυπηρετούν.

Την παραπάνω πρόταση ανακοινώσαμε και στους άλλους δύο συλλόγους βραχυχρόνιας διαμονής, τους Σ.Ο.ΔΙΑ. (Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού) και Σ.Ι.Ε.Ε.Δ.Κ. (Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Διαμερισμάτων - Κατοικιών) και αφού συμφώνησαν πλήρως, υιοθετούν και συνυπογράφουν.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων) και όλα τα στελέχη του είναι στη διάθεση της Πολιτείας για να βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστεί. Για αυτόν τον σκοπό υπάρχει γραμμή επικοινωνίας που λειτουργεί όλο το 24ωρο στον αριθμό 6950704121.

Με εκτίμηση

Ανδρέας Χίου
Πρόεδρος Δ.Σ.
ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. – Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top