Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξεναγήσεις

Εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ (ακόμη) οι ξεναγοί, η ΓΕΠΟΕΤ ζητά λύση

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Απρίλιος 2020, 11:02

Η ΓΕΠΟΕΤ ζητά την άμεση ένταξη των ξεναγών στο επίδομα των 800 ευρώ ως σημαντικά πληττόμενοι, καθώς ναι μεν δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι των τουριστικών γραφείων, συνδέονται όμως με ιδιότυπο καθεστώς εξαρτημένης εργασίας με αυτά. Για το λόγο ακριβώς ότι είναι μισθωτοί και έχουν ως πολλαπλούς εργοδότες τους τα τουριστικά γραφεία, οι ξεναγοί δεν έχουν ΚΑΔ.


Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) ζητά την ένταξη και των ξεναγών στα επείγοντα μέτρα οικονομικής στήριξης με επιστολή της προς τους υπουργούς κ.κ. Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού, Χρήστο Σταϊκούρα, Γιάννη Βρούτση και Χάρη Θεοχάρη.

Στην επιστολή της η ΓΕΠΟΕΤ αναφέρει:

“Κύριοι υπουργοί,

Σε συνέχεια της ένταξης των δραστηριοτήτων των τουριστικών γραφείων και των χερσαίων επιβατικών μεταφορών- τουριστικών λεωφορείων στους κλάδους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα πρόληψης του κορωναϊού και χρήζουν άμεσης στήριξης, αντίστοιχη
πρόβλεψη πρέπει να γίνει και για τους ξεναγούς της χώρας.

Πρόκειται για αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής αλυσίδας, αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες των τουριστικών μας γραφείων και προφανώς έχουν πληγεί και αυτοί ανεπανόρθωτα από τον κορωναϊό αφού μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστά με κρατική εντολή και εκδρομές δεν πραγματοποιούνται.

Ζητούμε την άμεση ένταξή τους στο επίδομα των 800 € και στα λοιπά μέτρα οικονομικής στήριξης ως σημαντικά πληττόμενοι, καθώς ναι μεν δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι των τουριστικών μας γραφείων, συνδέονται όμως με ιδιότυπο καθεστώς εξαρτημένης εργασίας με τις επιχειρήσεις μας. Για το λόγο ακριβώς ότι είναι μισθωτοί και έχουν ως πολλαπλούς εργοδότες τους τα τουριστικά γραφεία, οι ξεναγοί δεν έχουν ΚΑΔ.

Τέλος, πρόβλεψη πρέπει να υπάρξει και για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, που δεν ήταν δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας στις 31/3 – το οποίο ορθώς παρατάθηκε για δύο μήνες- είτε γιατί δεν είχαν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα την προηγούμενη χρονιά είτε γιατί είχαν εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο παραμονής τους στο ταμείο ανεργίας ως εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Τελούμε εν αναμονή των άμεσων ενεργειών σας για την αποκατάσταση οποιασδήποτε αδικίας και την επί ίσοις όροις στήριξη όσων έχουν πραγματικά ανάγκη”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top