Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκτός του επιδόματος των 800 ευρώ (ακόμη) οι ξεναγοί, η ΓΕΠΟΕΤ ζητά λύση
Ξεναγήσεις

Εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ (ακόμη) οι ξεναγοί, η ΓΕΠΟΕΤ ζητά λύση

Η ΓΕΠΟΕΤ ζητά την άμεση ένταξη των ξεναγών στο επίδομα των 800 ευρώ ως σημαντικά πληττόμενοι, καθώς ναι μεν δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι των τουριστικών γραφείων, συνδέονται όμως με ιδιότυπο καθεστώς εξαρτημένης εργασίας με αυτά. Για το λόγο ακριβώς ότι είναι μισθωτοί και έχουν ως πολλαπλούς εργοδότες τους τα τουριστικά γραφεία, οι ξεναγοί δεν έχουν ΚΑΔ.

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) ζητά την ένταξη και των ξεναγών στα επείγοντα μέτρα οικονομικής στήριξης με επιστολή της προς τους υπουργούς κ.κ. Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού, Χρήστο Σταϊκούρα, Γιάννη Βρούτση και Χάρη Θεοχάρη.

Στην επιστολή της η ΓΕΠΟΕΤ αναφέρει:

“Κύριοι υπουργοί,

Σε συνέχεια της ένταξης των δραστηριοτήτων των τουριστικών γραφείων και των χερσαίων επιβατικών μεταφορών- τουριστικών λεωφορείων στους κλάδους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα πρόληψης του κορωναϊού και χρήζουν άμεσης στήριξης, αντίστοιχη
πρόβλεψη πρέπει να γίνει και για τους ξεναγούς της χώρας.

Πρόκειται για αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής αλυσίδας, αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες των τουριστικών μας γραφείων και προφανώς έχουν πληγεί και αυτοί ανεπανόρθωτα από τον κορωναϊό αφού μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστά με κρατική εντολή και εκδρομές δεν πραγματοποιούνται.

Ζητούμε την άμεση ένταξή τους στο επίδομα των 800 € και στα λοιπά μέτρα οικονομικής στήριξης ως σημαντικά πληττόμενοι, καθώς ναι μεν δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι των τουριστικών μας γραφείων, συνδέονται όμως με ιδιότυπο καθεστώς εξαρτημένης εργασίας με τις επιχειρήσεις μας. Για το λόγο ακριβώς ότι είναι μισθωτοί και έχουν ως πολλαπλούς εργοδότες τους τα τουριστικά γραφεία, οι ξεναγοί δεν έχουν ΚΑΔ.

Τέλος, πρόβλεψη πρέπει να υπάρξει και για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, που δεν ήταν δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας στις 31/3 – το οποίο ορθώς παρατάθηκε για δύο μήνες- είτε γιατί δεν είχαν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα την προηγούμενη χρονιά είτε γιατί είχαν εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο παραμονής τους στο ταμείο ανεργίας ως εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Τελούμε εν αναμονή των άμεσων ενεργειών σας για την αποκατάσταση οποιασδήποτε αδικίας και την επί ίσοις όροις στήριξη όσων έχουν πραγματικά ανάγκη”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024