Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠαραβίαση δεδομένων 5,2 εκατ. πελατών της Marriott International από κυβερνο-επίθεση
Ξενοδοχεία

Παραβίαση δεδομένων 5,2 εκατ. πελατών της Marriott International από κυβερνο-επίθεση

Ενδέχεται να έχει αποκτηθεί πρόσβαση σε ονόματα επισκεπτών, πληροφορίες λογαριασμών σε προγράμματα loyalty και άλλα προσωπικά στοιχεία. Η εταιρεία δεν πιστεύει ότι έχουν παραβιαστεί πληροφορίες πιστωτικών καρτών, αριθμοί διαβατηρίων ή άδειες οδήγησης αν και εξακολουθεί να διερευνά την υπόθεση.

Η Marriott International αναφέρει ότι έχει πέσει θύμα άλλης μία κυβερνο-επίθεσης, τη δεύτερη μέσα σε δύο χρόνια, που αφορά σε παραβίαση δεδομένων.

Ο όμιλος δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέσω λογισμικού τρίτων και ότι ενδέχεται να έχουν υποκλαπεί προσωπικά δεδομένα από 5,2 εκατ. πελάτες της.

Σε ανακοίνωσή της στο Internet η Marriott αναφέρει ότι η παραβίαση επηρέασε μια εφαρμογή υπηρεσιών επισκεπτών που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία σε ολη την γκάμα των brand της.

Πιστεύεται ότι η παραβατική δραστηριότητα ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου. Η εταιρεία διαπίστωσε στα τέλη Φεβρουαρίου ότι υπήρξε πρόσβαση σε έναν αναπάντεχα μεγάλο όγκο πληροφοριών επισκεπτών, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια σύνδεσης δύο υπαλλήλων της σε ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό το καθεστώς franchise.

Αναφέρει ότι ενδέχεται να έχει αποκτηθεί πρόσβαση σε ονόματα επισκεπτών, πληροφορίες λογαριασμών σε προγράμματα loyalty και άλλα προσωπικά στοιχεία. Η εταιρεία δεν πιστεύει ότι έχουν παραβιαστεί πληροφορίες πιστωτικών καρτών, αριθμοί διαβατηρίων ή άδειες οδήγησης αν και εξακολουθεί να διερευνά την υπόθεση.

Ακόμη, έχει προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής επισκεπτών σε μια υπηρεσία παρακολούθησης προσωπικών πληροφοριών για ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2018 αποκαλύφθηκε ότι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες έως και 383 εκατ. πελατών του εμπορικού σήματος Starwood Hotels and Resorts της Marriott, συμπεριλαμβανομένων μη κρυπτογραφημένων αριθμών διαβατηρίου τουλάχιστον από για 5,25 εκατ. άτομα, καθώς και στοιχεία πιστωτικών καρτών από 8,6 εκατ. πελατών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024