Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕπαναπατρισμός 74 Ελλήνων από την Αυστρία με ειδική πτήση της Aegean
Αερομεταφορές

Επαναπατρισμός 74 Ελλήνων από την Αυστρία με ειδική πτήση της Aegean

Οι περισσότεροι από τους επαναπατριζόμενους είναι εποχικοί εργαζόμενοι στους κλάδους της γαστρονομίας και του τουρισμού στα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια του Τιρόλου και Φόραλμπεργκ.

Με ειδική πτήση της Aegean επέστρεψαν από τη Βιέννη, αργά χθες τη νύχτα, στην Αθήνα 74 Έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο επιχείρησης επαναπατρισμού, έπειτα από προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αυστρία και της ίδιας της πρέσβεως, κας Αικατερίνης Κόϊκα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι περισσότεροι από τους επαναπατριζόμενους είναι εποχικοί εργαζόμενοι στους κλάδους της γαστρονομίας και του τουρισμού στα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια του Τιρόλου και Φόραλμπεργκ, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί αποκλεισμένοι, μετά τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στα δύο κρατίδια από τις εκεί ομόσπονδες αρχές εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Κάποιοι άλλοι από τους επαναπατριζόμενους είναι Έλληνες από τις γειτονικές στην Αυστρία χώρες, Σλοβακία και Τσεχία, ενώ μερικοί, ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες, επιστρέφουν στην Ελλάδα κατόπιν επιθυμίας τους, στο πλαίσιο των σχετικών οδηγιών των ελληνικών αρχών.

Το αεροσκάφος της Aegean που μετέφερε τους 65 Έλληνες πίσω στην πατρίδα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, μέλη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υποδέχθηκαν τους Έλληνες που επέστρεψαν από την Αυστρία και τους μετέφεραν με ειδικό πούλμαν σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών για εξετάσεις και απομόνωση.

Οι επαναπατρισθέντες θα υποβληθούν τη Πέμπτη στα ειδικά τεστ και αύριο Παρασκευή, ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024