Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔήμοι Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου: 'Ζητάμε απόλυτη απαγόρευση μετακίνησης προς τα νησιά μας'
Περιφέρεια

Δήμοι Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου: 'Ζητάμε απόλυτη απαγόρευση μετακίνησης προς τα νησιά μας'

Με δεδομένο ότι τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα έχουν σχεδόν 10 ημέρες εφαρμοσθεί, στα νησιά δεν έχει εμφανισθεί κρούσμα του κορωνοϊού και ό,τι κρούσμα εμφανισθεί από εδώ και πέρα θα προέρχεται από επισκέπτη στο νησί.

Την αυστηρή τήρηση των απαγορεύσεων για την μετακίνηση πολιτών -ίσως και την απόλυτη απαγόρευση- ενόψει της περιόδου του Πάσχα, προς τα νησιά τους, ζητούν οι τρεις δήμαρχοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αιτούνται ακόμη, να απαγορευθεί η ακτοπλοϊκή μετακίνηση μη μόνιμων κατοίκων και οι νησιώτες που μεταβαίνουν στον Βόλο, στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο αστικό κέντρο για διεκπεραίωση υποχρεώσεών τους, μόλις επιστρέφουν στο νησί τους να μπαίνουν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα.

Την κοινή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς υπογράφουν οι δήμαρχοι Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας, Σκοπέλου, κ. Σταμάτης Περίσης και Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης και μεταξύ άλλων αναφέρουν:

“Η λήψη του πρόσφατου μέτρου που αφορά την μετακίνηση στα νησιά μας μόνο των μόνιμων κατοίκων είναι πολύ σημαντική, παρ’όλα αυτά δε διασφαλίζει την πλήρη ασφάλεια των κατοίκων των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών, με δεδομένα της προβληματικής υγειονομικής κατάστασης τους, τη δυσκολία διακομιδής σε περίπτωση κρούσματος κ.λπ.

Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε τον εορτασμό του Πάσχα και θα υπάρξει αύξηση μετακινήσεων των μόνιμων κατοίκων που βρίσκονται εκτός των νησιών μας.

Γεγονός είναι τέλος, ότι οι μόνιμοι κάτοικοι που μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα, μέσα στα προβλεπόμενα περιθώρια που τους δίνουν τα απαγορευτικά μέτρα, δεν προβλέπει πουθενά, δυστυχώς, την υποχρεωτική απομόνωσή τους για 14 ημέρες. Με δεδομένο ότι τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα έχουν σχεδόν 10 ημέρες εφαρμοσθεί, στα νησιά μας δεν έχει εμφανισθεί κρούσμα του κορωνοϊού και ό,τι κρούσμα εμφανισθεί από εδώ και πέρα θα προέρχεται από επισκέπτη στο νησί.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε αυστηρή απαγόρευση ακτοπλοϊκής μετάβασης στα νησιά μας. Οι μόνιμοι κάτοικοι που για σοβαρό λόγο μετακινούνται, μετά την επιστροφή τους να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα”.
Ειδικά η Σκιάθος έχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Βόλο και τα άλλα νησιά των Σποράδων, καθώς και πέντε πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Αθήνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος”, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί πως αλλοδαποί, κυρίως από τη Βρετανία, αλλά και αλλού, που διατηρούν σπίτια στο νησί έχουν μετακομίσει σε αυτά, φοβούμενοι για πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού στις πατρίδες τους.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024