Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΠαράνομη είσοδος σκαφών αναψυχής στη μαρίνα Αλίμου, αντίδραση από την ΕΤΑΔ ΑΕ
Θαλάσσιος τουρισμός

Παράνομη είσοδος σκαφών αναψυχής στη μαρίνα Αλίμου, αντίδραση από την ΕΤΑΔ ΑΕ

Έχει περιέλθει σε γνώση της ΕΤΑΔ ΑΕ ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να καταπλεύσει στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός νεότευκτων σκαφών αναψυχής από λιμένες του εξωτερικού, η πλειοψηφία των οποίων κατευθύνεται προς ελλιμενισμό στη Μαρίνα Αλίμου.

Με αφορμή περιστατικά ιδιωτικών σκαφών αναψυχής που αυθαίρετα και παράνομα εισήλθαν στη Μαρίνα Αλίμου κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, των προσωρινών περιορισμών που έλαβε η Πολιτεία και των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τον περιορισμό του κορωνοϊού COVID-19, η ΕΤΑΔ ΑΕ, ως ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια της Μαρίνας Αλίμου, ενημερώνει ότι:

  • Από την πρώτη στιγμή που εντόπισε τις συγκεκριμένες περιπτώσεις σκαφών που επιχείρησαν παράνομα να εισέλθουν στον τουριστικό λιμένα, ενημέρωσε, ως όφειλε, την αρμόδια λιμενική αρχή και συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο Φλοίσβου, προκειμένου αφενός μεν να αποτραπεί ο κατάπλους των σκαφών αυτών στο θαλάσσιο χώρο του τουριστικού λιμένα, αφετέρου δε να ακολουθηθεί η διαδικασία περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού, με τους προβλεπόμενους υγειονομικούς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές και να επιβληθούν όλες οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και ποινικές κυρώσεις.
  • Άμεσα, επίσης, ενημέρωσε μέσω επίσημων επιστολών τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων ζητώντας τη συνδρομή τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στο νόμο διαδικασίες στη προσπάθεια αποτροπής του παράνομου και αυθαίρετου διάπλου, κατάπλου και ελλιμενισμού σκαφών και κυρίως στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, ζητώντας ιδίως τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, ως αρμόδιας αρχής για την αστυνόμευση του θαλάσσιου χώρου και του χώρου του τουριστικού λιμένα (μαρίνας) Αλίμου.
  • Κατόπιν βεβαίωσης των συγκεκριμένων παραβάσεων κατάπλου και ελλιμενισμού σκαφών, το Λιμεναρχείο Σαρωνικού προχώρησε στην αποστολή σήματος, σύμφωνα με το οποίο η ΕΤΑΔ ΑΕ ήδη τοποθέτησε πλωτό φράγμα στην είσοδο της Μαρίνας με κατάλληλη σήμανση και φωτισμό, τηρώντας όλους τους όρους ασφάλειας της ναυσιπλοΐας προκειμένου να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά προσπάθειας αυθαίρετης εισόδου σκαφών στον τουριστικό λιμένα.
  • Έχοντας περιέλθει σε γνώση της ΕΤΑΔ ΑΕ, τόσο από αιτήματα, που αποστέλλονται στη Μαρίνα Αλίμου, όσο και από άλλες πληροφορίες, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να καταπλεύσει στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός νεότευκτων σκαφών αναψυχής από λιμένες του εξωτερικού, η πλειοψηφία των οποίων κατευθύνεται προς ελλιμενισμό στη Μαρίνα Αλίμου, αλλά και στη Μαρίνα Θεσσαλονίκης, που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ ΑΕ, η εταιρεία μας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές με στόχο την αυστηρή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
  • Σε αυτήν την κατεύθυνση, η ΕΤΑΔ ΑΕ ζητά από τους ιδιοκτήτες και επιβαίνοντες σκαφών, όπως και από τους επαγγελματικούς φορείς θαλάσσιου τουρισμού και οποιονδήποτε άλλο σχετικό φορέα, την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων εκ του νόμου μέτρων που έχει λάβει η Ελληνική Πολιτεία για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια.

Χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Βλαστός, με αφορμή την παράνομη είσοδο σκαφών στη μαρίνα Αλίμου κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και των προσωρινών περιορισμών που έχει λάβει η Πολιτεία για τον περιορισμό του κορωνοϊού COVID-19, ανέφερε πως “πρόκειται για ελληνικά νεότευκτα σκάφη που ανήκουν σε επαγγελματίες φορείς του τουρισμού, τα οποία έχουν ναυπηγηθεί στη Γαλλία και την Ιταλία. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται δύο πλοία στη μαρίνα, αναμένεται να καταφθάσουν περίπου 300 με 400 ακόμα σκάφη”.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 19421/2020 και Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.18170) απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία κάθε τύπου πλοίων και σκαφών, καθώς και ο απόπλους και κατάπλους ιδιωτικών και επαγγελματικών πλοίων (σκαφών) θαλάσσιας αναψυχής σε ελληνικά λιμάνια, προερχόμενων από οποιονδήποτε γεωγραφικό προορισμό, καθώς και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024