Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

36.000 υπάλληλοι της British Airways εκτός εργασίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Απρίλιος 2020, 14:00

Όλοι οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια Gatwick και London City του Λονδίνου, όπου η BA έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της, θα επηρεαστούν. Οι πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας έχουν ήδη συμφωνήσει σε προσωρινή περικοπή των μισθών τους κατά 50%.


Η British Airways βρίσκεται, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με το σωματείο Unite για να αναστείλει την εργασία για περίπου 36.000 υπαλλήλους της (το 80% του συνόλου των πληρωμάτων καμπίνας, προσωπικού εδάφους, μηχανικων και διοικητικού προσωπικού), μετά από πάνω από μια εβδομάδα διαπραγματεύσεων. Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει εργαζόμενους σε πληρώματα καμπίνας, μηχανικούς, αλλά και επικεφαλής διοικητικούς, χωρίς όμως κανένας να απολυθεί.

Η BA επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Πιστεύεται ότι οι υπάλληλοι αυτοί θα λάβουν μέρος της αμοιβής τους μέσω συγκεκριμένου προγράμματος της κυβέρνησης, το οποίο καλύπτει το 80% των μισθών τους μέχρι το μέγιστο ποσό των 2.500 λιρών το μήνα.

Όλοι οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια Gatwick και London City του Λονδίνου, όπου η BA έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της, θα επηρεαστούν.

Οι πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας έχουν ήδη συμφωνήσει σε προσωρινή περικοπή των μισθών τους κατά 50%.

Η British Airways θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την ένωση Unite να αναστείλει περίπου 36.000 υπαλλήλους μετά από περισσότερες από μια εβδομάδα διαπραγματεύσεων.

Πολλοί υπάλληλοι της Virgin Atlantic είναι και αυτοί εκτός υπηρεσίας για δύο μήνες, ενώ και η easyJet έχει κάνει το ίδιο για διάστημα τριών μηνών.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της BA και της Virgin, προσλαμβάνονται από τη βρετανική κυβέρνηση για να πραγματοποιήσουν πτήσεις επαναπατρισμού τις προσεχείς εβδομάδες, ώστε να φέρουν χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τους επόμενους τρεις μήνες, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών IATA αναμένει από τις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως να χάσουν σχεδόν 40 δισ. δολ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top