Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΕκατοντάδες κρούσματα (και νεκροί) μεταξύ επιβατών στα Zaandam και Rotterdam της Holland America
Κρουαζιέρα

Εκατοντάδες κρούσματα (και νεκροί) μεταξύ επιβατών στα Zaandam και Rotterdam της Holland America

Καναδοί και οι Βρετανοί που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο 'Zaandam' της Holland America, που πλέει με τέσσερις νεκρούς και δεκάδες ανθρώπους με συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, θα επαναπατριστούν.


O Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε σήμερα ότι “ο Καναδάς ειδοποιήθηκε ώστε να επαναπατρίσει τους επιβάτες/υπηκόους του στα πλοία Zaandam και Rotterdam, που θα ελλιμενιστούν στο Port Evereglades της Φλόριντα”, προσθέτοντας ότι την ίδια ειδοποίηση απηύθυνε η κυβέρνησή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν ιατρικό προσωπικό στο πλοίο.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, μέχρι απέρριπτε χθες το ενδεχόμενο να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του “Zaandam” και του πλοίου που το συνοδεύει, αλλά εντέλει άφησε να εννοηθεί πως είναι πλέον διατεθειμένος να το κάνει.

“Η κομητεία επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους κατοίκους της Φλόριντα να γυρίσουν” στα σπίτια τους “με ασφάλεια” καθώς και να φύγουν αεροπορικώς από τη χώρα οι αλλοδαποί “προκειμένου να μην αναμιχθούν με τα μέλη της κοινότητάς μας”, και να εξαπλώσουν τον ιό, είπε ο DeSantis στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Στο Rotterdam υπάρχουν 808 επιβάτες και 583 πλήρωμα, ενώ στο Zaandam 442 επιβάτες και 603 πλήρωμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024