Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Ο COVID-19 προκαλεί κατάρρευση (-77%) των παγκοσμίων αερομεταφορών

Τατιάνα Ρόκου - 03 Απρίλιος 2020, 10:01

Οι δέκα πρώτες αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν ακόμη την πρώτη εβδομάδα Απριλίου (30 Μαρτίου-5 Απριλίου) είναι οι: KLM, με 800.000 θέσεις ακόμα σε υπηρεσία, Qatar Airways, με σχεδόν 500.000 θέσεις σε υπηρεσία και Ryanair με 400.000 θέσεις. Ακολουθούν -κατά φθίνουσα σειρά- οι: Delta, Air France, American, BA, Wizz Air, Cathay Pacific και Jeju.


Πρόσφατη ανάλυση από την ForwardKeys αποκαλύπτει ότι η κρίση της πανδημίας του COVID-19 έχει “γονατίσει” την αεροπορική βιομηχανία. Αυτήν την εβδομάδα (30 Μαρτίου - 5 Απριλίου), η διεθνής χωρητικότητα θέσεων των αεροπορικών εταιρειών υποχώρησε κατά 23% έναντι της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου πέρυσι. Μόνο 10 εκατ. θέσεις είναι ακόμα διαθέσιμες, προκειμένου να διευκολυνθούν τα βασικά ταξίδια, έναντι 44,2 εκατομμυρίων πριν από ένα χρόνο.Αναφορικά με το α’ τρίμηνο του 2020, η χωρητικότητα θέσεων των αεροπορικών εταιρειών μειώθηκε κατά 9,4% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2019 (482 εκατ. θέσεις το α’ τρίμηνο του 2020, έναντι 532 εκατομμυρίων το α ‘τρίμηνο του 2019), ελαφρώς πάνω από πέρυσι. Ωστόσο, τα νούμερα αυτά άρχισαν να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, όταν η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε περιορισμούς στις εξερχόμενες μετακινήσεις. Από τότε έως τα μέσα Μαρτίου, η χωρητικότητα στις αεροπορικές εταιρείες μειώθηκε σημαντικ - για να πέσει ραγδαία στο τέλος του μήνα.Οι δέκα πρώτες αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν ακόμη την πρώτη εβδομάδα Απριλίου (30 Μαρτίου-5 Απριλίου) είναι οι: KLM, με 800.000 θέσεις ακόμα σε υπηρεσία, Qatar Airways, με σχεδόν 500.000 θέσεις σε υπηρεσία και Ryanair με 400.000 θέσεις. Ακολουθούν -κατά φθίνουσα σειρά- οι: Delta, Air France, American, BA, Wizz Air, Cathay Pacific και Jeju. Ωστόσο, αυτή η εικόνα θα αλλάξει σύντομα, καθώς η Ryanair ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδόν ολόκληρος ο στόλος της θα καθηλωθεί λόγω COVID-19.

Ο Olivier Ponti, VP Insights της ForwardKeys, δήλωσε: “Οι κυβερνήσεις έχουν αποκλείσει ολόκληρες χώρες. Και ως απάντηση, η αεροπορική βιομηχανία έχει μειώσει τις υπηρεσίες στα βασικά επίπεδα. Είναι πιθανό ότι όταν βγούμε από την κρίση της πανδημίας, τα πράγματα δε θα επιστρέψουν στις ομαλές συνθήκες της αγοράς που είχαμε στην αρχή του έτους, σε καμία περίπτωση όσο εύκολα φαντάζονται κάποιοι. Μέχρι τότε, είναι πιθανό ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες θα έχουν χρεωκοπήσει. Οι καταναλωτές θα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στις πτήσεις και θα χρειαστούν μη οικονομικές για τις εταιρείες εκπτώσεις για την προσέλκυση της ζήτησης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top