Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsWTTC: Πάνω από 6 εκατ. θέσεις εργασίας στον τουρισμό σε κίνδυνο στην ΕΕ
Τουρισμός και οικονομία

WTTC: Πάνω από 6 εκατ. θέσεις εργασίας στον τουρισμό σε κίνδυνο στην ΕΕ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων ζητά ιδιαίτερη ευελιξία για τις υπάρχουσες απαιτήσεις επιστροφής χρημάτων στα ταξιδιωτικά πακέτα, οι οποίες δεν είναι οι αρμόζουσες ή οι αρμόζουσες για το σκοπό αυτό στις παρούσες συνθήκες κρίσης και πρέπει να ανασταλούν τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC), κάλεσε τις αρχές της ΕΕ και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εφαρμόσουν ευελιξία σχετικά με τις αποζημιώσεις των καταναλωτών για να ανακουφίσουν την αφόρητη πίεση στον τομέα του τουρισμού.

Έρευνα που διεξήχθη από το WTTC δείχνει ότι 75 εκατ. θέσεις εργασίας στον τομέα του τουρισμού κινδυνεύουν παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του COVID-19, με απώλειες τουλάχιστον 6,4 εκατομμυρίων σε ολόκληρη την ΕΕ και ένα εκατομμύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το WTTC, που αντιπροσωπεύει τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα στον τουρισμό αναφέρει ότι αυτό το σημαντικό μέτρο θα έχει σημαντικό αποτέλεσμα ώστε να μειώσει την καταστροφική κατάσταση που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ταξιδιωτικών πρακτόρων και των ταξιδιωτικών γραφείων, online και offline, λόγω του χωρίς προηγούμενο αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19.

Το WTTC ζητά ιδιαίτερη ευελιξία για τις υπάρχουσες απαιτήσεις επιστροφής χρημάτων στα ταξιδιωτικά πακέτα, οι οποίες δεν είναι οι αρμόζουσες ή οι αρμόζουσες για το σκοπό αυτό στις παρούσες συνθήκες κρίσης και πρέπει να ανασταλούν τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο. Η προστασία των καταναλωτών δε θα επηρεαστεί, αλλά οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και τα γραφεία θα έχουν περισσότερο χρόνο να αποζημιώσουν τους πελάτες τους επιλέγοντας να ακυρώσουν τις υπάρχουσες κρατήσεις τους. Η τρέχουσα προθεσμία των 14 ημερών για επιστροφές θέτει τεράστια βάρη στις επιχειρήσεις στον τουριστικό τομέα και θα οδηγήσει σε μεγάλες πτωχεύσεις. Αυτές, με τη σειρά τους, θα οδηγήσουν σε περισσότερες αποζημιώσεις από τους καταναλωτές προς εταιρείες πιστωτικών καρτών και τελικά τα εθνικά διασυνδεδεμένα συστήματα.

Ο κα Guevara δήλωσε: “Αυτό το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και θα βοηθήσει στην άρση της ήδη συνθλίβουσας οικονομικής πίεσης στους τουριστικούς οργανισμούς, καθώς και στη διάσωση των εκατομμυρίων μέσων διαβίωσης που εξαρτώνται από αυτούς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024