Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Κυβέρνηση και Υπουργείο Τουρισμού θα δώσουν βάση στον εσωτερικό τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Απρίλιος 2020, 09:55

Σε τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας τέθηκαν τα θέματα και οι ιδιαιτερότητες που αφορούν στην περιοχή με ιδιαίτερη σημασία στα αιτήματα των φορολογικών απαλλαγών, του παγώματος της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και τη διαδικασία 'δανεισμού' των επιχειρήσεων για να ανταπεξέλθουν στην κρίση.


Σε συνέχεια σχετικής επιστολής της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 2 Απριλίου 2020, με τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Αλοννήσου, κα Αγγελική Μαλαματένια, Σκοπέλου, κα Μαίρη Διαμάντη, Σκιάθου, κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου και Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης, καθώς επίσης ο πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων, κ. Θανάσης Σπύρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, κ. Στέφανος Στεφάνου και η υπεύθυνη για θέματα τουρισμού και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κα Θέκλα Καμμένου. Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν όλα τα θέματα και οι ιδιαιτερότητες που αφορούν στην περιοχή, με ιδιαίτερη σημασία στα αιτήματα των φορολογικών απαλλαγών, του παγώματος της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και η διαδικασία “δανεισμού” των επιχειρήσεων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην κρίση.

Εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους το ιδιαίτερο πρόβλημα της χρηματοδότησης των εμπλεκομένων στον τουρισμό και τα επιμέρους προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής της Μαγνησίας. Σε αναμονή των νέων μέτρων της κυβέρνησης συμφωνήθηκε να υπάρξει εκ νέου τηλεδιάσκεψη και να συζητηθούν τα θέματα, τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα. Συζητήθηκε άλλη μια φορά το θέμα του ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να μη σχεδιάζει “μονοκονδυλιά” και να αφουγκράζεται τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού θα δώσει βάση στον εσωτερικό τουρισμό, υπήρξε η πρόθεση αναβίωσης του κοινωνικού τουρισμού, προκειμένου οι εργαζόμενοι της χώρας να μπορέσουν να κάνουν διακοπές και παράλληλα να ενισχυθεί το εισόδημα των μικρών επιχειρήσεων. Συμφωνήθηκε από όλους ότι αυτήν τη στιγμή το βασικότερο ρόλο παίζει η δημόσια υγεία, όπως και η επόμενη μέρα στις προσπάθειες των επιχειρηματιών να ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

“Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη σχέση των επιχειρήσεων με τους εργαζόμενους τους, που εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους ότι οι εργαζόμενοι είναι ‘δικοί’ μας άνθρωποι και θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα γι’αυτούς και τους επόμενους μήνες”, αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας. “Εξηγήσαμε ότι συνεχίζει να υπάρχει η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων και ότι επιτέλους πρέπει να σχεδιαστεί για τις μικρές επιχειρήσεις ο τρόπος διάσωσης τους και η βιωσιμότητα των ίδιων των επιχειρηματιών. Θεωρούμε ότι ήταν ιδιαίτερα θετικό ότι το ρητό όλοι μαζί μπορούμε συνεχίζει να γίνεται πράξη”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top