Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία ζητά από την ΕΕ να λάβει άμεσα μέτρα
Αερομεταφορές

Η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία ζητά από την ΕΕ να λάβει άμεσα μέτρα

Οι ενώσεις των φορέων που εκπροσωπούν την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία ενώνουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ και καλούν τα θεσμικά όργανα και τα κράτη-μέλη να παράσχουν γρήγορη και στοχοθετημένη υποστήριξη σε μια βιομηχανία που έχει σταματήσει πλήρως και αγωνίζεται να επιβιώσει από την κρίση του COVID-19.

Οι αερομεταφορές είναι ένας τομέας στρατηγικής σημασίας που συμβάλλει ζωτικά στη συνολική οικονομία και στην απασχόληση της Ευρώπης. Υπό το πρίσμα της πρωτοφανούς κρίσης της επιδημίας του COVID-19, οι Ευρωπαίοι δεν είναι πλέον σε θέση να ταξιδεύουν, η μεγάλη πλειοψηφία των αεροσκαφών στην Ευρώπη είναι καθηλωμένη, η πώληση αεροπορικών εισιτηρίων έχει σχεδόν σταματήσει και τα αεροδρόμια σε όλη την ήπειρο είναι σε παύση.

Αν και χαιρετίζουν τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε στοχοθετημένους τομείς, όπως η κρατική βοήθεια, αναγνωρίζοντας ότι ολόκληρες οι αγορές είναι μη λειτουργικές και χρειάζεται επείγουσα βοήθεια – οι οργανώσεις που εκπροσωπούν όλους τους ενδιαφερόμενους της αλυσίδας και του “οικοσυστήματος” των αερομεταφορών στην Ευρώπη, ζητούν για συντονισμένες και προλαμβάνουσες ενέργειες για τη στήριξη της αεροπορικής βιομηχανίας και ενίσχυση της μελλοντικής ανάκαμψής της.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Τα κράτη-μέλη πρέπει να παράσχουν χρηματοδοτική στήριξη το συντομότερο δυνατό σε όλο το ταξιδιωτικό “οικοσύστημα”. Υπάρχει επί του παρόντος ένα θέμα ρευστότητας σε κάθε επίπεδο του “οικοσυστήματος” αεροπορικών ταξιδιών. Για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση ρευστότητας, είναι σημαντικό να εξετάσουμε όλους τους παράγοντες και τα μέτρα στήριξης χωρίς διακρίσεις.
  • Η σημερινή κρίση υπερβαίνει όλες τις προβλεπόμενες και διαχειρίσιμες προσδοκίες. Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν τη βραχυπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του ταξιδιωτικού κλάδου με στόχους της διατήρησης μιας λειτουργούσας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, προστασίας των εργαζομένων και των καταναλωτών και να τους βοηθήσουν να αποκαταστήσουν αποτελεσματικά την αεροπορική συνδεσιμότητα και να υποστηρίξουν την αύξηση και πάλι των ευρωπαϊκών οικονομιών.
  • Η κρίση επηρεάζει ολόκληρο το ταξιδιωτικό “οικοσύστημα” και ο συντονισμός είναι κρίσιμος. Είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί μια οργανωμένη διαδικασία διαβούλευσης, ευέλικτη και άτυπη, όπως στην τουριστική βιομηχανία, για ανταλλαγή επικαιροποιημένων πληροφοριών, αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων και χάραξη γραμμών για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Οι φορείς είναι οι:

  • Airlines for Europe (A4E)
  • Airline Catering Association (ACA)
  • Airports Council International (ACI Europe)
  • Airport Services Association (ASA)
  • The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations (ECTAA)
  • European Regions Airline Association (ERA)
  • EU Travel Tech (EUTT) και
  • European Travel Retail Confederation (ETRC)

Joint Statement Europen Aviation Industry

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024