Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Ο Μάρτιος ο χειρότερος μήνας σε επιβατική κίνηση στην ιστορία του 'Ελ. Βενιζέλος'

Τατιάνα Ρόκου - 06 Απρίλιος 2020, 11:32

Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε περίπου 640.000, καταγράφοντας απότομη πτώση κατά 61,3%. Το α' τρίμηνο του 2020 οι επιβάτες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 18,6%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 24,4%.


Ως ο χειρότερος μήνας στην ιστορία λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καταγράφεται ο Μάρτιος, με την επιβατική κίνηση να εμφανίζει απότομη μείωση κατά 61,3%, ως συνέπεια της πανδημίας του COVID-19 και των επιπτώσεων της στα αεροπορικά ταξίδια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του “Ελ. Βενιζέλος”, κατά τον περασμένο μήνα στον Διεθνή Αερολιμένα διακινήθηκαν μόλις 640.000 επιβάτες, σχεδόν ένα εκατομμύριο λιγότεροι από ό,τι τον Μάρτιο του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε περίπου 640.000, καταγράφοντας απότομη πτώση της τάξης του 61,3%, ως συνέπεια της πανδημίας COVID-19 και των επιπτώσεων της στο αεροπορικό ταξίδι. Η εξέλιξη της κίνησης επιδεινώθηκε ραγδαία κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, λόγω των εκτεταμένων μέτρων αποκλεισμού χωρών που είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή πτήσεων αεροπορικών εταιρειών. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού κατέγραψαν μείωση της τάξης του 60% και 62% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 3,5 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 20,5% σε σχέση με το 2019, λόγω της σημαντικής μείωσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Οι επιβάτες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 18,6%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 24,4%.

Επισημείνεται ότι τα στατιστικά κίνησης του Μαρτίου 2020 είναι προκαταρκτικά και ενδέχεται να αλλάξουν (τα στοιχεία κίνησης του κάθε μήνα οριστικοποιούνται μετά την 20ή του επόμενου μήνα).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top