Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Μαζικές ακυρώσεις πακέτων φοβούνται οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες

Τατιάνα Ρόκου - 06 Απρίλιος 2020, 13:10

Το Γραφείο Εξωτερικών & Κοινοπολιτείας (FCO) ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι επεκτείνει τις οδηγίες του για αποφυγή όλων των ταξιδιών (πλην των απαραίτητων) οπουδήποτε στον κόσμο για αόριστο χρονικό διάστημα.


Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες φοβούνται ότι η απόφαση της κυβέρνησης του Ην. Βασιλείου να επεκτείνει την απαγόρευση ταξιδιών αναψυχής σε όλο τον κόσμο θα προκαλέσει περαιτέρω φόβο και σύγχυση μεταξύ των τουριστών και θα προκαλέσει περισσότερες ακυρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο Εξωτερικών & Κοινοπολιτείας (FCO) ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι επεκτείνει τις οδηγίες του για αποφυγή όλων των ταξιδιών (πλην των απαραίτητων) οπουδήποτε στον κόσμο για αόριστο χρονικό διάστημα.

Είχε ανακοινωθει ήδη από τις 17 Μαρτίου, ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να αποφεύγουν όλα τα μη ουσιώδη ταξίδια για ένα μήνα, ουσιαστικά μέχρι τις 16 Απριλίου, αναγκάζοντας τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς να ακυρώσουν τα πακέτα διακοπών τουλάχιστον μέχρι τότε. Η τελευταία ενημέρωση από το FCO έχει αφήσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες με ασάφειες, να αναρωτιούνται αν αυτό σημαίνει ότι όλες οι μελλοντικές κρατήσεις πρέπει να ακυρωθούν, καθώς η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει δηλώσει πότε είναι ασφαλές για να επανακκινήσει η τουριστική αγορά.

Ο Σύνδεσμος Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων - ABTA προσπάθησε να καθησυχάσει τα μέλη του ότι η ενημέρωση του FCO δε σημαίνει ότι όλες οι διακοπές πρέπει να ακυρωθούν. Σε δήλωσή του, αναφέρει: “Αν και οι οδηγίες έχουν αλλάξει για αόριστο χρονικό διάστημα, ουσιαστικά ισχύει ακόμη το ίδιο με κάθε ταξιδιωτική οδηγία για αποφυγή όλων των ταξιδιών (πλητων των αναγκαίων) - και μπορεί να αναιρεθεί ανά πάσα στιγμή. Συνεπώς δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στις οδηγίες προς τα μέλη μας και τους πελάτες σε αυτό το θέμα.

Οι τουριστικές εταιρείες μπορούν ακόμα να εξετάζουν τις επικείμενες αναχωρήσεις και να αποφασίσουν πόσο νωρίτερα θα αρχίσουν να προσφέρουν εναλλακτικές ρυθμίσεις / επιστροφές ή ισοδύναμες επιλογές”.

Ενώ πολλοί τουριστικοί πράκτορες επέμειναν ότι οι οδηγίες του FCO δεν αλλάζουν την υπάρχουσα κατάσταση, καθώς δεν έχει δηλωθεί οριστική ημερομηνία για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, ορισμένοι συμφώνησαν ότι αυτές οι οδηγίες θα προκαλέσουν περαιτέρω ανησυχία στους πελάτες που ίσως αναζητούν να κάνουν κράτηση ή να ξανακλείσουν πακέτα για ταξίδια το 2020 ή το 2021.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top