Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΜαζικές ακυρώσεις πακέτων φοβούνται οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες
Τουριστικά γραφεία

Μαζικές ακυρώσεις πακέτων φοβούνται οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες

Το Γραφείο Εξωτερικών & Κοινοπολιτείας (FCO) ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι επεκτείνει τις οδηγίες του για αποφυγή όλων των ταξιδιών (πλην των απαραίτητων) οπουδήποτε στον κόσμο για αόριστο χρονικό διάστημα.

Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες φοβούνται ότι η απόφαση της κυβέρνησης του Ην. Βασιλείου να επεκτείνει την απαγόρευση ταξιδιών αναψυχής σε όλο τον κόσμο θα προκαλέσει περαιτέρω φόβο και σύγχυση μεταξύ των τουριστών και θα προκαλέσει περισσότερες ακυρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο Εξωτερικών & Κοινοπολιτείας (FCO) ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι επεκτείνει τις οδηγίες του για αποφυγή όλων των ταξιδιών (πλην των απαραίτητων) οπουδήποτε στον κόσμο για αόριστο χρονικό διάστημα.

Είχε ανακοινωθει ήδη από τις 17 Μαρτίου, ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να αποφεύγουν όλα τα μη ουσιώδη ταξίδια για ένα μήνα, ουσιαστικά μέχρι τις 16 Απριλίου, αναγκάζοντας τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς να ακυρώσουν τα πακέτα διακοπών τουλάχιστον μέχρι τότε. Η τελευταία ενημέρωση από το FCO έχει αφήσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες με ασάφειες, να αναρωτιούνται αν αυτό σημαίνει ότι όλες οι μελλοντικές κρατήσεις πρέπει να ακυρωθούν, καθώς η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει δηλώσει πότε είναι ασφαλές για να επανακκινήσει η τουριστική αγορά.

Ο Σύνδεσμος Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων – ABTA προσπάθησε να καθησυχάσει τα μέλη του ότι η ενημέρωση του FCO δε σημαίνει ότι όλες οι διακοπές πρέπει να ακυρωθούν. Σε δήλωσή του, αναφέρει: “Αν και οι οδηγίες έχουν αλλάξει για αόριστο χρονικό διάστημα, ουσιαστικά ισχύει ακόμη το ίδιο με κάθε ταξιδιωτική οδηγία για αποφυγή όλων των ταξιδιών (πλητων των αναγκαίων) – και μπορεί να αναιρεθεί ανά πάσα στιγμή. Συνεπώς δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στις οδηγίες προς τα μέλη μας και τους πελάτες σε αυτό το θέμα.

Οι τουριστικές εταιρείες μπορούν ακόμα να εξετάζουν τις επικείμενες αναχωρήσεις και να αποφασίσουν πόσο νωρίτερα θα αρχίσουν να προσφέρουν εναλλακτικές ρυθμίσεις / επιστροφές ή ισοδύναμες επιλογές”.

Ενώ πολλοί τουριστικοί πράκτορες επέμειναν ότι οι οδηγίες του FCO δεν αλλάζουν την υπάρχουσα κατάσταση, καθώς δεν έχει δηλωθεί οριστική ημερομηνία για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, ορισμένοι συμφώνησαν ότι αυτές οι οδηγίες θα προκαλέσουν περαιτέρω ανησυχία στους πελάτες που ίσως αναζητούν να κάνουν κράτηση ή να ξανακλείσουν πακέτα για ταξίδια το 2020 ή το 2021.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024