Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟμοσπονδία 'ΚΥΚΛΟΣ': Χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζουν ανενόχλητα
Τουριστικά καταλύματα

Ομοσπονδία 'ΚΥΚΛΟΣ': Χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζουν ανενόχλητα

Η απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας για το χρονικό διάστημα από 15/3 έως και 30/4/2020 αφορά σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια / διαμερίσματα, τουριστικές κατοικίες και επαύλεις. Τα χιλιάδες καταλύματα των βραχυχρόνιων μισθώσεων όμως λειτουργούν, αφού δεν τα περιλαμβάνει η απαγόρευση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ” καταγγέλλει με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τη συνεχιζόμενη λειτουργία των καταλυμάτων των βραχυχρόνιων μισθώσεων και ζητά “για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά και δίκαιης αντιμετώπισης των τουριστικών επιχειρήσεων που υποχρεωτικά έχουν κλείσει”, να απαγορευθεί και η λειτουργία των καταλυμάτων βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Η επιστολή  κοινοποιήθηκε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας, Τουρισμού, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Τουρισμού, για τον κορονοϊό, το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) και τα Σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας και αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες βδομάδες στο κλάδο των καταλυμάτων:

Η απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, ως γνωστό, αφορά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια / διαμερίσματα, τουριστικές κατοικίες και επαύλεις.

Τα χιλιάδες καταλύματα των βραχυχρόνιων μισθώσεων όμως λειτουργούν “νομιμότατα”, αφού δεν τα περιλαμβάνει η απαγόρευση! Προφανώς η κυβέρνηση τα θεωρεί απρόσβλητα από τη πανδημία!

Ενώ λόγω κορονοϊού, έχουν κλείσει με νόμο όλες οι νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, τα χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζουν ανενόχλητα να βάζουν πελάτες! Αν κάνετε μια αναζήτηση στις γνωστές διαδικτυακές ιστοσελίδες – πλατφόρμες κρατήσεων (π.χ: airbnb, booking κ.λπ.), θα δείτε ότι κλείσατε μόνο τα νόμιμα καταλύματα που μάλιστα είναι τα μόνα που τηρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, αλλά αφήσατε ανοικτά όλα τα άλλα, που δεν υποχρεούνται να κάνουν ούτε μια ετήσια απολύμανση!

Ζητούμε για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και δίκαιης αντιμετώπισης των τουριστικών επιχειρήσεων που υποχρεωτικά έχουν κλείσει, να απαγορευτεί και η λειτουργία των καταλυμάτων βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Επίσης πολλά τουριστικά καταλύματα που εξαιρέθηκαν (με αμφίβολης αξιοπιστίας διαδικασία) από το κλείσιμο, για να καλύψουν ανάγκες στέγασης: φοιτητών, εκπαιδευτικών, σωμάτων ασφαλείας κλπ, εκμεταλλεύονται τη κατάσταση μονοπωλίου που έχουν και βάζουν πελάτες αδιακρίτως.

Με εκτίμηση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ‘ΚΥΚΛΟΣ’

Αντώνης Καρατάσος”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024