Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Γ. Ρέτσος: Η Ελλάδα θα επανακάμψει τουριστικά γρηγορότερα από τις άλλες χώρες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 April 2020, 13:13

'Σε βάθος τρετίας θα δούμε υστέρηση σε πολλούς κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας, όπως είναι η κρουαζιέρα και τα μεγάλα συνέδρια - ακόμη και στον τρόπο που κινούνται και συμπεριφέρονται οι μεγαλύτερες ηλικίες τουριστών. Αλλά αυτό δε θα αλλάξει την όρεξη του ανθρώπου να ταξιδέψει' δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.


Σε ερώτηση του TravelDailyNews κατά τη διάρκεια σημερινής ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης του πρόεδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιάννη Ρέτσου με τα ΜΜΕ, σχετικά με την “επόμενη μέρα” στον τουρισμό, ο κ. Ρέτσος απάντησε ότι, αν κάποιος προσπαθούσε να βάλει χρονοδιάγραμμα μιας επανόδου στην κανονικότητα στον διεθνή τουρισμό, αυτό δε θα ήταν νωρίτερα από μία τριετία. ”Στο διάστημα αυτό θα δούμε υστέρηση σε πολλούς μεγάλους και σημαντικούς κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας, όπως είναι η κρουαζιέρα και τα μεγάλα συνέδρια - ακόμη και στον τρόπο που κινούνται και συμπεριφέρονται οι μεγαλύτερες ηλικίες τουριστών. Αλλά αυτός ο αντίκτυπος δε θα αλλάξει την όρεξη του ανθρώπου να ταξιδέψει ούτε η υπάρχουσα παγκοσμιοποίηση. Θα πάρει χρόνο η ανάκαμψη, είναι η αλήθεια, όμως δεν μπορώ να μη δω αυτήν τη στιγμή σε μία τριετία από σήμερα, τις τάσεις και τις προβλέψεις εκείνες που εμφάνισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού για τον διεθνή τουρισμό στις αρχές της φετινής χρονιάς”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έκανε ακόμη μια αισιόδοξη δήλωση: “Η Ελλάδα έχει ισχυροποιήσει το brand της, θεωρείται μια χώρα σοβαρή και υπεύθυνη, με τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, που διαθέτουν καλύτερο και ισχυρότερο σύστημα υγείας. Αυτό θα το κεφαλαιοποιήσουμε τουριστικά -όταν έρθει η ώρα- και η καμπάνια που θα ‘χτιστεί’ και οι ενέργειες που θα γίνουν θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Και πιστεύω ότι επάνοδος της Ελλάδας θα είναι πολύ συντομότερη της τριετίας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top