Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηCOVID-19: Απαραίτητο πιστοποιητικό για όλα τα ταξίδια προς Γαλλία
Ταξίδι

COVID-19: Απαραίτητο πιστοποιητικό για όλα τα ταξίδια προς Γαλλία

Το μέτρο ισχύει από τη Δευτέρα 6 Απριλίου στις 18:00 (ώρα Γαλλίας).

Σύμφωνα με τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του COVID-19, όποιος ταξιδιώτης επιθυμεί να μεταβεί στη Γαλλία – Γάλλος υπήκοος, υπήκοος κράτους-μέλους της ΕΕ ή εξομοιωμένου κράτους, ή υπήκοος τρίτης χώρας – πρέπει να προσκομίσει το πιστοποιητικό αυτό για την είσοδο ή διέλευσή του σε γαλλικό έδαφος. Το μέτρο ισχύει από τη Δευτέρα 6 Απριλίου στις 18:00 ώρα Γαλλίας.

Το πιστοποιητικό, μαζί με τα κατάλληλα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν τον προβαλλόμενο λόγο μετακίνησης, θα ζητηθεί από τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Γαλλία, πριν τη χρήση του εισιτηρίου τους.

Θα πρέπει επίσης να παρουσιαστεί τις αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο των συνόρων:

  • Στα εξωτερικά σύνορα της Γαλλίας (εναέρια, θαλάσσια, χερσαία σύνορα)
  • Στα σημεία ελέγχου στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης, η Γαλλική Πρεσβεία ενημερώνει τα άτομα που ταξιδεύουν με προορισμό υπερπόντιες γαλλικές κοινότητες πως θα υποβληθούν, κατά την άφιξή τους, σε υγειονομικούς ελέγχους οι οποίοι ενδέχεται να οδηγήσουν στον περιορισμό τους σε καραντίνα, στην οικεία τους ή σε κατάλληλη δομή.

Όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες του Schengen, πολλές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, ανάκτησαν προσωρινά τον έλεγχο των συνόρων τους. Η Γαλλία επιτρέπει την είσοδο Γάλλων υπηκόων, υπηκόων Κρατών μελών της ΕΕ και εξομοιωμένων Κρατών(1), καθώς και υπηκόων τρίτων χωρών με κύρια κατοικία στη Γαλλία (με τους/τις συζύγους και τα παιδιά τους). Επιτρέπεται επίσης η διέλευση υπηκόων της ΕΕ και εξομοιωμένων κρατών, καθώς και υπηκόων τρίτων χωρών προς τις χώρες τους. Τέλος, προβλέπονται οι μετακινήσεις επαγγελματιών στον χώρο της υγείας για την καταπολέμηση του COVID-19, μεταφορέων αγαθών, προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών, μελών διπλωματικών αποστολών και εργαζομένων στη φύλαξη των συνόρων.

(1) Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ανδόρα, Μονακό, Ελβετία, Άγιος Μαρίνος, Βατικανό.

Attestation de déplacement international dérogatoire vers la France métropolitaine


International circulation attestation to mainland France

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024