Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίVoucher 18μηνης διάρκειας για τη στήριξη ξενοδοχείων / ταξιδιωτικών γραφείων
Τουρισμός και οικονομία

Voucher 18μηνης διάρκειας για τη στήριξη ξενοδοχείων / ταξιδιωτικών γραφείων

Το Υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήδη ετοιμάζεται επιστολή προς την Κομισιόν για τη στήριξη του μέτρου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα έλθει στη Βουλή προς ψήφιση εντός της εβδομάδας.

Σε έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας, για τη στήριξη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, προχωρά το Υπουργείο Τουρισμού.

Όπως δήλωσε σε τηλεπτικό κανάλι σήμερα ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα έλθει στη Βουλή εντός της εβδομάδας και συγκεκριμένα στα επόμενα νομοσχέδια.

Με τη χρήση του voucher, ένας καταναλωτής που έχει κλείσει διακοπές, αντί επιστροφής χρημάτων θα λάβει voucher ίσης αξίας με τα χρήματα που έχει καταβάλει, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει αργότερα σε άλλο ταξίδι, ακόμα και με άλλο προορισμό μέσω του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου ή της τουριστικής επιχείρησης.

Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήδη ετοιμάζεται επιστολή προς την Κομισιόν για τη στήριξη του μέτρου.

Στο voucher αναφέρθηκε σήμερα και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, κατά τη διάρκεια online ενημέρωσης με τους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι “αυτήν τη στιγμή, αν και εφόσον το Πάσχα δεν αλλάξει τα σημερινά δεδομένα, μέσα στο Μάιο θα αρχίζουν να αίρονται οι απαγορεύσεις”. Ο κ. Ρέτσος είπε ακόμη οτι η εσωτερική αγορά θα κληθεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο για την εγχώρια ζήτηση. “Θα είναι μια τονωτική ένεση για τις επιχειρήσεις να διανύσουν τους υπόλοιπους δύσκολους μήνες του 2020. Μετά θα μπορούσαμε να στοχεύσουμε σε χώρες – δυνητικές αγορές (Ισραήλ, Κύπρος, Λίβανος, αραβικές αγορές, Βαλκάνια κ.λπ.) που δεν έχουν πληγεί τόσο από την πανδημία. Ο αισιόδοξος στόχος είναι επανεκκίνηση στο γ’ τρίμηνο του 2020 και ανάκτηση στο δ’ τρίμηνο της χρονιάς. Θα μπορούσε ο τουρισμός από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο να ανακτήσει μέρος των απωλιών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024