Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

easyJet: Ο Στέλιος Χατζηιωάννου προειδοποιεί ότι η εταιρεία ξεμένει από μετρητά

Τατιάνα Ρόκου - 08 Απρίλιος 2020, 09:26

Η αεροπορική εταιρεία έχει καθηλώσει το σύνολο του στόλου της τον Απρίλιο και τον Μάιο σε απάντηση στην πανδημία του COVID-19 και την κατάρρευση της επιβατικής ζήτησης.


Μέχρι τον Αύγουστο, εάν δεν ακυρωθεί η παραγγελία για περισσότερα από 100 νέα αεροσκάφη Airbus, ο ιδρυτής της easyJet προειδοποίησε ότι η αεροπορική εταιρεία θα ξεμείνει από μετρητά.

Ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος δεν έχει εκτελεστικό ρόλο, αλλά η οικογενειά του ελέγχει το 1/3 των μετοχών του αερομεταφορέα, θέλει να απομακρύνει τον επικεφαλής των Οικονομικών, Andrew Findlay.

Ο κύριος στόχος είναι να διακόψει τη σύμβαση ύψους 4,5 δισ. λιρών μεταξύ της easyJet και της Airbus για 107 επιπλέον (άχρηστα) αεροσκάφη, όπως αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή ο επιχειρηματίας.

Στην επιστολή αναφέρει ακομη ότι εάν η οικονομική υποχρέωση προς την Airbus διατηρηθεί και δεν ακυρωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της easyJet, τότε μετά λύπης του ανακοινώνει ότι η easyJet θα έχει πρόβλημα ρευστότητας περίπου τον Αύγουστο του 2020, ίσως και νωρίτερα.

Η αεροπορική εταιρεία έχει καθηλώσει το σύνολο του στόλου της τον Απρίλιο και τον Μάιο σε απάντηση στην πανδημία του COVID-19 και την κατάρρευση της επιβατικής ζήτησης.

Αναμένεται ότι σημαντικός αριθμός πτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο, αλλά σύμφωνα με τον Sir Stelios η επανεκκίνηση των μαζικών αεροπορικών ταξιδιών μπορεί να αργήσει πολύ περισσότερο. Ανέφερε ότι σχεδόν κάθε χώρα της Ευρώπης έχει κλείσει τα σύνορά της στους αλλοδαπούς και κανείς δε γνωρίζει πότε αυτά θα ανοίξουν.

Και καταλήγει: “Όταν πρόκειται για οποιαδήποτε μορφή ταξιδιού, ο φόβος έχει καταλάβει την ανθρώπινη συμπεριφορά και κάθε χώρα προσπαθεί να κρατήσει τους άλλους απ‘έξω για πολύ περισσότερο από την ημερομηνία που τελειώνει το δικό τους εσωτερικό lockdown”.

Ο ίδιος νιώθει ότι η αεροπορική εταιρεία, στο τέλος των εθνικών απαγορεύσεων, θα είναι περισσότερο σαν μια start-up που προσπαθεί να βρει μερικές κερδοφόρες διαδρομές για λίγα αεροσκάφη κάθε φορά και υποθέτει ότι πολλοί Βρετανοί δε θα ήθελαν να πετάξουν στη βόρεια Ιταλία ή την Ισπανία για τις διακοπές τους αυτόν τον Ιούνιο (ή αντίστροφα).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top