Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εστίαση

ΠΟΕΣΕ: Επιδότηση του συνόλου του ενοικίου κατά την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Απρίλιος 2020, 11:47

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων ζητά από τον υπουργό Τουρισμού επιδότηση του συνόλου του ενοικίου κατά το διάστημα της αναστολής και μετά τη λήξη της, επιδότηση του 40% μετά τη λήξη της πανδημίας, μέχρι τις 30 Αυγούστου 2020.


Σε επιστολή της προς τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) αναφέρει ότι, στα πλαίσια της στήριξης, μέσα στο πακέτο των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη μέριμνα για τον κλάδο που έχει πολλές ιδιαιτερότητες

“Κύριε υπουργέ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο κλάδος μας (εστίαση – καφέ κ.λπ.), αποτελείται από 90.000 επιχειρήσεις και απασχολεί περί τους 300.000 εργαζόμενους και περισσότερα από 150.000 συμβοηθούντα μέλη των οικογενειών μας”, λέει η ΠΟΕΣΕ.

“Από τις 14 Μαρτίου 2020 με κρατική εντολή ο κλάδος ανέστειλε τη λειτουργία του. Στα πλαίσια της στήριξης, μέσα στο πακέτο των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη μέριμνα για τον κλάδο που έχει πολλές ιδιαιτερότητες, όπως:

Α) Ευπαθή και ευάλωτα προϊόντα (κρέατα - ψάρια - λαχανικά) των οποίων το κόστος επωμισθήκαμε, λαμβανομένου υπόψη ότι η εντολή αναστολής λειτουργίας ξεκίνησε το Σάββατο 14/03/2020, δηλαδή τη στιγμή που οι επιχειρήσεις είχαν ήδη κάνει αγορές (Σάββατο – Κυριακή) με κόστος από 1.000 έως μερικές χιλιάδες ευρώ, χωρίς καμία αποζημίωση να έχει προβλεφθεί.
Β) Το μέτρο της μείωσης των ενοικίων κατά 40%, αν και θετικό, για τον κλάδο είναι ελάχιστο, λαμβανομένου υπόψη του μεγάλου ύψους των ενοικίων λόγω του εμβαδού που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να λειτουργήσουν και την τοποθεσία (συνήθως στα πιο εμπορικά σημεία), με κόστος χιλιάδες ευρώ.

Το αίτημά μας είναι η επιδότηση του συνόλου του ενοικίου κατά το διάστημα της αναστολής και μετά τη λήξη της, επιδότηση του 40% μετά τη λήξη της πανδημίας μέχρι 30/08/2020”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top